Fanii au multe asteptari de la sezonul zece al X-Files, cu toate ca, deocamdata, echipa nu s-a prezentat la inaintare decat cu un script ciudatel si niste SUV-uri bagate in schema tot la a zecea scena. E drept, Chris Carter avea o misiune grea, la fel ca si David Duchovny si Gillian Anderson. Cu anii trecuti peste ei, Mulder si Dana Scully nu si-au pierdut carisma. Is doar nitel mai batranei, dar par a fi tot ei. Scriptul, in schimb, pare ca nu-i prea ajuta.

Intai de toate, primul episod e cam taiat din topor. Incepe brusc, printr-o deviație riscantă și riscată de la cam tot ce se intamplase anterior in seriile precedente. Ca atare, oricat de Mulder ai fi, nu poti tine in frau indoielile fanilor…si asta inca din startul noii serii. Apoi, se schimba macazul, desi Charter a mai avut deviatii de genul. Exista niste puseuri de comicarii care par rupte din altceva. Cum spuneam, au mai existat devieri de genul in primele noua sezoane, astept doar reparatiile de rigoare. In episodul cinci, in schimb, sunt introdusi in schema doi cvasi-anonimi: Miller si Einstein. Bun nume pentru un agent – om de stiinta, copie fidela, oarecum, a Danei Scully. In fine, poate-s prea pretentios eu si am luat totul prea in serios de la aceasta serie.

Mai apoi, o chestiune neinteleasa: de ce se insista cu SUV-uri super tari si in aceasta serie? Ok, inteleg faptul ca Ford e sponsor, dar le puteau da altceva. E ca si in Mentalist: toti vin cu niste camionete una si una. Adica, Dana ii zice lui Mulder ca nu prea se are cu noile tehnologii, ca e cam de moda veche, ca aplicatia la smartphone ii da batai de cap, ca locuieste intr-o casa veche, intr-un peisaj mirific, dar tipul vine cu un ditamai SUV Ford, dotat pana in dinti cu ultimele figuri auto! Unde erau masinile alea mai sterse, care sa nu atraga atentia asupra lor? Adica, era personajul care se dadea jos dintr-o masina oarecare, nu masina in care se afla si personajul Mulder. Si unde mai punem ca nu or aparut tocmai rar, cel putin bolidul Danei. Numai zic, poate voua nu v-au atras atentia.

In rest, astept cu interes noile episoade, sa vedem inspre ce si incotro penduleaza scriptul.  

Un share daca ti-a placut:
error0