FOTO: Captura video

Nu vă culcați pe o ureche atunci când vine vorba despre securitate, nu vă amăgiți cu faptul că SRI-ul, SIE-ul sau vreun alt organism de genul chiar veghează asupra voastră. Cam asta ar putea fi o concluzie a unui experiment al jurnaliștilor de la Adevărul, efectuat în cadrul Black Sea Defense & Aerospace Exhibition (BSDA) 2016.

Acesta este cel mai mare târg de securitate și armament din România, frecventat de diplomați și oameni de afaceri deopotrivă. Jurnalistul Mircea Barbu a reușit să strecoare un pistol de jucărie la eveniment, trecând de filtrele de securitate. Da, ați cam citit bine. Puteți și vedea mai jos:

Putea să fie la fel de bine o macetă, o bombă artizanală sau un alt tip de armă cu care un individ ar fi putut produce ceva pagube. Dar nu, cei de la intrare l-au lăsat lejer pe jurnalist să intre în interiorul expoziției. Desigur, la puțin timp după ce le-a dezvăluit celor de la securitate găselnița sa, Mircea Barbu a fost luat în primire de domnii de la firma de pază. Până atunci, habar nu am unde erau, dar au venit ofuscați pe el că, posibil, le-ar fi deturnat planurile de ședere la eveniment. Experimentul scoate în evidență foarte clar breșele din sistemele de securitate de la evenimentele publice din România.
Ca atare, ședere frumoasă!

Un share daca ti-a placut:
error0