Era o vreme prin liceu când mi se spunea că scriitura mea poetică aduce mult cu cea a lui Ion Barbu. Citisem primele versuri la Cenaclul Nicolae Labiș, iar una dintre primele reacții a fost: păi, Rareș se joacă. Mai târziu, mi s-a spus că emoția lipsește cu desăvârșire din ceea ce doream să exprim. Nu am luat-o drept o chestiune negativă, mi-am continuat excursia. A fost doar preambul pentru a vă anunța că voi lansa curând un volum de gânduri, unele așezate pe hârtie cu mulți ani în urmă, încă de pe vremurile liceului și facultății. L-am intitulat: Fracturi.

Nu mă întrebați de ce, o să aflați singuri. O notă vă aduc: sunt scrieri scoase din negura unor vremi apuse. Uneori e bine să le scoți la iveală, să nu rămână în sertar. Sunt puțini cei care le-au văzut la lumină. Foștii colegi de cenaclu au avut prilejul să guste o parte din încâlceala gândurilor mele așezate în chip poetic. Sper să le regăsească cu plăcere. Alți amici și buni prieteni le-au văzut mai recent decât ei și au fost surprinși, poate, de absența emoției și răceala ludicului din penel. Notă: nu m-am autointitulat nicicând poet, sunt departe de acest statut. Sunt doar un tip care s-a jucat cu niște gânduri.

Am decis să vi le aduc pe toate într-o altă lumină, una digitală. Ca atare, aveți nițică răbdare și vă veți încurca prin cotloanele imaginare existente în Fracturi. Vă recomand consumul cu prudență.

 

 

 

Un share daca ti-a placut:
error0