#jurnaldebord

Tor des Géants, un fleac de 330 km si o diferenta de nivel abstracta

Nici nu s-a încheiat bine Ultra-Trail du Mont-Blanc, că au venit alte vești bune: Adrian Toma și Viorica Mălai au terminat Tor...

Written by Rares Iordache · 50 sec read >
Tor des Géants, un fleac de 330 km si o diferenta de nivel abstracta 1

Nici nu s-a încheiat bine Ultra-Trail du Mont-Blanc, că au venit alte vești bune: Adrian Toma și Viorica Mălai au terminat Tor des Géants, o competiție de 330 km, cu o diferenţă de peste 24.000 m altitudine. Am mai fi putut avea un român, pe Tibi Ușeriu, însă a fost nevoit să abandoneze din motive medicale.

Nu am reușit să aflu date concrete despre alți doi români înscriși în cursă: Daniel Musat si Adrian Grigore. Știu doar că au treacut de punctul Gressoney, care-i undeva la kilometrul 200 al cursei. Conform unui comentariu de pe Facebook, ar urma să sosească și ei la linia de sosire. Oricum ar fi, un mare bravo și lor.

E genul acela de competiție care le cam are pe toate: kilometri mulți, alergare la înălțimi mari, iar asta presupune aclimatizare, poteci cu coborâri periculoase și urcări de-ți iei lumea în cap. Tibi Ușeriu venea aici cu o restanță, iar Adrian Toma și Viorica Mălai erau și ei obișnuiți cu competiția.

Tor de Geants e genul de competiție inumană. Un om obișnuit cu un număr rezonabil de km alergați reușește cu greu să raționalizeze cifrele acestui trail la altitudini mari. Cu atât mai mult, felicitări celor doi alergători.

sursa foto: Facebook

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.