#hibride

Am gasit casuta din povesti, e reala si e construita in copaci

Căsuțele sunt niște locuri magice pentru copii. Oriunde ar găsi una, de orice fel ar fi, intră în ea, îi explorează fiecare...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Am gasit casuta din povesti, e reala si e construita in copaci 1

Căsuțele sunt niște locuri magice pentru copii. Oriunde ar găsi una, de orice fel ar fi, intră în ea, îi explorează fiecare cotlon și își închipuie chestii. Am avut de toate felurile posibile, de la căsuțe mici din plastic, până la căsuțe uriașe confecționate din cartoanele rămase de la aparatura achizionată în casă (casa mare, aia în care locuim). De aici a pornit totul. Cristina a găsit Edenland Park, un loc unde te puteai caza la niște…căsuțe în copaci. Pe bune, mi-am zis? Adică, mno, asta și mie ca adult mi se pare grozav. Zis și făcut, am închiriat Cloșca cu pui, căsuțele din Edenland portă denumiri curioase.

Când treci portița din curtea căsuței, pășești într-un tărâm de poveste. Am urcat cu mirare pe veranda suficient de comodă cât să ne găzduiască pe toți patru. Oau-uri de peste tot, inclusiv de la cei mai mici dintre noi. Am intrat în căsuța de jos, cea mai mare. Un copac străbate mijlocul acesteia. Ai tot ce-ți trebuie, iar marele bonus e dat de o curățenie exemplară. Sus, pe scările înguste, dai peste cea de-a doua căsuță, mult mai mică (sunt două la pachet, de asta e o cloșcă cu un puiuț). Aplec ușor capul să pot intra. Un singur pat etajat cu o măsuță de activități și două scăunele decorează peisajul. Sub pașii unui adult, aceasta se balansează ușor. Arunc o privire de pe geam, se vede pădurea întreagă. Mă uit din copac și văd tot ce se petrece la firul ierbii. E magie pentru Mel și Bel.

[huge_it_gallery id=”7″]

După acomodare, vine furtuna. Copacul din mijlocul camerei se mișcă încetuț, fără să clintească și căsuța. Câteva picuri de ploaie ajung și pe parchetul camerei. Aoleu, copacul ăsta de mișcă. Fuga la casa de bilete din parc. Încă ploua bine. Doamnă, știți, copacul din căsuța noastră se mișcă și se scurge și apa pe lângă trunchi. E sigur? Era ceva firesc, dar când vine paranoia, n-ai ce să-i faci. Am primit asigurări că acel totul este super sigur, că mișcarea copacului este firească. De fapt, da, mă gândisem eu ulterior. Dacă era lipit de căsuță, o trântea la prima furtună.

Ce poți face două zile în Edenland Park, excepție lenevitul în magia căsuței

Ai variante, nu foarte multe, dar îți vei petrece timp calitativ. De asemenea, de remarcat că acestea nu sunt deloc ieftine. Ai tiroliană, trasee prin copaci de diferite grade de dificultate, biciclete, playground pentru pitici, echitație, tras cu arcul, paintball, perete de escaladă sau atelierul de pictură. Ceea ce m-a mirat mult a fost faptul că mulți cai de la centrul de echitație aparțin efectiv proprietarilor, nu parcului. Adică, oamenii își țin căluții acolo spre îngrijire contra unei sume de bani (cam 390 euro, pe surse, taxă care include chiar și camere video amplasate astfel încât proprietarii să-și poată vedea animalele). Cei mai mulți cai sunt de rasă și participă la competiții.

Mi-a plăcut mult curățenia parcului. Oamenii par obsedați pozitiv de acest aspect. De asemenea, timpul de servire la restaurantul Muma Pădurii e centrat pe copii: maxim zece minute ai comandă pe masă. E mișto să vezi că oamenii au gândit efectiv la copii în primul rând.

Câteva informații utile din Edenland Park:

cost închiriere căsuță: 390/ noapte, excepție Șoimul, care costă 490/ noapte

închiriere biciclete: 15 lei/ 30 min

playground: 30 lei/ toată ziua/ acces pe bază de brățară

ședință echitație: 100 lei cu instructor

trasee în copaci: 20 lei/ 2 ore/ copii vârste 4-6 ani, cum am fost noi. pentru 4-9 ani, costă 30 lei. Sunt multe variante aici.

Așadar, vom reveni cu drag cât de repede, să nu creștem prea mari și să nu mai aibă farmec :))

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.