ANAF, episodul 2: fractura in logica sau gandirea din fundul curtii

Read Time:1 Minute, 58 Second

Mirare, stupoare. Din nou, te miri, rămâi în șocuri și după ce citești a nu știu câta oară documentele emise. Nu-ți revii, recitești și te minunezi din nou. E vorba, cum intuiți, despre inepțiile celei mai hilare instituții de la noi: ANAF. V-am povestit deja despre cum anume ANAF-ul își bate joc cu așa-numitele regularizări. Ei bine, primesc răspuns la contestația mea: de fapt, e vorba despre o corecție din care nu am înțeles nimic. Erau vreo câteva cifre cu minus, semn bun, dar, în rest, același limbaj de lemn.

Ei bine, am dat corectura, deși ei mi-au aplicat o corecție, spre a fi citită de oameni mai apropiați de acest domeniu. Era de bine, același ridicat din umeri ca la mine. Deci, neînțelesul căpăta forme metafizice. Am sărit în barca răbdării și mi-am spus să aștept după data de 10 a lunii următoare, când puteam cere o evidență a obligațiilor fiscale actualizată din Oficiul Virtual.

Citesc cu sârg fișierul, multe minusuri. Stupoare, mirare. Rămân pironit într-un picior și rumeg metafizica desfășurată sub ochii mei încețoșați de atâtea linii abisale. Revin și recitesc. Din nou, gânduri negre, ceață și multă mirare. Pe lângă suma pe care le-o plătisem deja, ANAF-ul zicea în document că mai are să-mi dea bani. Adică, parol! Eram așa de confuz încât mi-am zis să merg la sediul unde e bine să ajungi doar în situații limită. Asta se preta.

Dincolo de metafizica abisală de lemn din documentele emise pentru contribuabili, ANAF-ul are grijă se te aplece și subjuge la propriu și la sediu. Ajuns la ghișeu, dacă ai noroc, te înclini și apleci pentru a avea un acces minim la funcționarul izbăvitor – zeflemitor. E poziția supunerii și a umilinței: nu ai contact vizual, discuți în neant cu cineva care, de multe ori, nu-ți va oferi soluții.

Daa, e adevărat. Nu mi-a fost de ajuns un răspuns, am mai stat la o coadă să fiu sigur că e real: tot ce e scris acolo cu minus vi se va returna după ianuarie 2019, zise vocea din spatele paravanului protector. Mă rog, sau începând.

Cum, cum? De fapt, nu contează, asumi hilaritatea și-ți spui că e simplu: e o fractură în orice tip de logică ai aborda. Nu e sistem, e ceva epic.

About Post Author

Rares Iordache

#digitalmanager, #autor, #magento, #wordpress, #ecommerce specialist, #PhD, #blogger, #alergator, #ciclist
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: