#hibride

Beard Brothers vor sa faca ce nu au reusit autoritatile: sa doteze Sectia de Arsi a Spitalului de Urgenta Cluj-Napoca

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Nu știu dacă știați, dar Secția de Arși a Spitalului Județean de Urgențe Cluj-Napoca nu stă tocmai bine la nivel de dotări. Asta face ca majoritatea cazurilor cu arsuri într-un procent mai mare de 20% din suprafața corpului să fie transferate spre București (sursa). Să nu mai zic nimic de doar cele cinci paturi existente pentru arși. Adică, rău spre foarte rău, dacă stăm și ne gândim la gravitatea acelor situații. Ei bine, Beard Brothers și-au pus în cap să dea o mână de ajutor prin cumpărarea unor aparaturi performante. Era treaba autorităților, zic eu, dar dacă ele n-au fost în stare, au sărit oamenii aceștia faini care au deja la activ o groază de acțiuni similare.

La fel de bine știți că bărboșii și surioarele lor sunt foarte hotărâți și că, atunci când se înhamă la ceva, duc la bun sfârșit. Și, credeți-mă, e chiar un sfârșit bun. Campania lor constă în strângere de fonduri pentru achiziționarea unor aparate de genul: Electrodermatom Acculan 3TI, Expander Piele Skin Graft plus accesorii şi pansamente.

Bugetul e mare, duce către 30.000 de euro și pare intimidant. Dar nu e, căci asociația a mai avut o campanie pentru Centrul de Transfuzii și a reușit să strângă peste 18.000 de euro. La cum se mișcă mesajele pe rețele, vă spun sigur că se vor întrece pe ei și de data asta.

Să recapitulez, că poate le-o scăpat vreo nuanță autorităților + fără să fac referiri la cazul Colectiv, nu o cere situația: avem un compartiment de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă de 12 paturi, din care 5 paturi sunt pentru arși; avem o incapacitate de a gestiona arsurile de gadul III și IV; avem o incapacitate, de fapt, de a trata orice situație în care este depășit procentul de 20% arsură din suprafața corpului; avem autorități care nu s-au simțit prea deranjate de treaba asta. Morala: avem o frăție mișto care a lansat încă o campanie faină.

Dacă vrei să donezi:

Asociatia Beard Brothers

RO58BTRLRONCRT0249735201

*cu menţiunea pentru campania Beard Brothers.

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.