#hibride

Cand Mos Craciun face ravagii intr-o companie

Nu toată lumea prețuiește fenomenul Secret Santa și e super mișto așa. Mai e o chestie: nu se aplică doar la corporații,...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
Cand Mos Craciun face ravagii intr-o companie 1

Nu toată lumea prețuiește fenomenul Secret Santa și e super mișto așa. Mai e o chestie: nu se aplică doar la corporații, căci sunt și firme mai micuțe, cu mofturi de corporații, care apelează la tertipuri de genul în prag de Crăciun. De ce o fac, chiar dacă, la mijloc, nu e nimic, gol complet, care să-i sudeze pe niște oameni într-o echipă?

Păi, tocmai, vine unu’ și le zice altora că ar fi realmente cool să mimeze și ei că ar fi o echipă. Șefu’ n-are ce face, deseori nu vine de la el idioțenia asta. De fapt, de la el vin alte porcării, o știe și el și-i sătul să calce strâmb. Așa că, hai să ne surprindem și să mimăm că am comunica și noi ceva, orice.

Se trece la faza bilețelelor, atunci când te rogi să nu-ți cadă tipul din colț care nu salută pe nimeni și cu care n-ai schimbat ever vreo vorbă. Ce dracu să-i iei ăstuia? Îi pui mai bine banii într-un plic și îi spui să meargă el să-și cumpere ceva, că oricum ratai cam cu tot ce ai fi ales. Mai e tipa care vorbește cu toți, încearcă să o facă, și se face auzită în toată sala. Ce să-i cumperi ei? Păi, un plasture, ha-ha. Nu, îi pui banii într-un plic, pe ea n-ai cum s-o faci fericită, indiferent ce i-ai lua. Să fie șefu’? A, no way, mai bine îți cade tipul cu plicul. Cu ăla, măcar, mergi la sigur.

Ca atare, ți se restrâng opțiunile și constați, nu fără mirare, că ai câteva persoane cu care ai ce discuta, asta e dintr-o sală întreagă. Și, da, n-o să-ți cadă vreuna dintre ele, cel mai probabil.

Vine momentul desfacerii cadourilor așezate sub în brad încropit în grabă și care ar simboliza dracu știe ce. Să vezi atunci fețele lor și mulțumirile formale. Stupoare, X a primit un odorizant auto! Băi, odorizant. Adică, am mers cu mașina ta și am sesizat că miroase aiurea. So, ia de aici. Bună dispoziție și râsete forțate cu gurile până la urechi. După momentul jenant, îți dai seama că n-ai nimic în comun, nimic, cu majoritatea tipilor ăstora. Totuși, ei se chinuie să facă ceva în grup, adică, ceva care să le creeze și alimenteze impresia că sunt un grup.

Toată lumea e fericită, a mai trecut un Secret Santa și și-au arătat măreția grupului. Nu, nu funcționează așa. Fandoselile astea sunt, cel mult, pentru grupuri mici, 3-5 persoane care se cunosc, discută, relaționează cumva, altfel decât: ni la ăsta ce o zis, ha-ha!

Până una alta, prețuiți oamenii și grupurile pe care le aveți și cu care relaționați mișto, renunțați la formalisme gratuite doar pentru că așa ar fi frumos.

Foto: pixabay.com

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.