#coltul abstract

CC+/ Complet Conectat si (re)Construit – Supraomul

Written by Rares Iordache · 2 min read >

CC+ nu este Creative Commons and Commerce in cazul de fata, ci un capitol din viitorul meu ebook. Nu va pot spune decat faptul ca va fi lansat anul viitor. Va amagiti, prieteni, daca va ganditi la faptul ca mai exista ceva uman in era noastra si ca nu am pasit de ceva vreme intr-un soi de post-umanism, trans-umanism dupa multi.

Zoltan Istvan, autorul cu care am stabilit o interesanta conexiune, a analizat distinctia si prapastia dintre anarho-primitivism (nu confundati cu eco-anarhism) si trans-umanism. Pe masura ce evoluam din punct de vedere tehnologic, acest hiatus se mareste, se adanceste. Un pont despre anarho-primitivism dintr-un articol semnat de Istvan pentru motherboard:

The danger here is that the greater coalition of anarcho-primitivists end up convincing the public that in order to save the Earth, tackle overpopulation, and address environmental issues—certainly some of the most hot-button topics of the year—we must take big steps backward with progress and civilization. Environmentalists taking up the banner of anti-technology would not be good recipe for a successful, forward-thinking society. The support that anarcho-primitivists bring to green issues is the most important point they have in their arsenal of influence. Moderate anarcho-primitivists advocate for a major slowdown of technological development and capitalistic systems that care more for profits than they do for people or the planet. On the surface, this seems like a sound point.

Ca atare, atentie mare la asocieri, pot cauza deranj foarte mare. In fine, asocierile anarho-primitivismului cu tendintele opiace (fortand l’opiacé-ul francez) privind protejarea mediului sau ecologiile (re)curente nu au niciund fundament teoretic legat de semnificatiile celor doua parti. Ele nu reprezinta altceva decat fortari aiuritoare, in contextul in care rezistenta unei comunitati/ societati/ etc. in fluxul patogenitatilor prezente nu se poate realiza fara tehnologie. Punct! E simplu. Nu poti evolua sau rezista fara tehnologie, iar, daca tot o facem, atunci sa aruncam un ochi in curtea semnificatiilor si efectelor trans-umanismului. Un singur individ poate lua calea pesterilor pentru a-si indeplini visul/ dorintele, dar o comunitate nu o poate face. Desigur, cine stie, poate o catastrofa in viitor va obliga omenirea sa recurga la asa ceva, dar, pana atunci, sa umblam la construirea omului complet.

Venit in randul comunitatii, supraomul este mai-mult-decat-cyborg-ul, este omul complet conectat si construit. Supraomul este CC+. Trebuie sa ne gandim foarte serios la aceasta alternativa, la aceasta echipare. Trebuie sa tinem mereu viu in minte amanuntul legat de faptul ca CC+ este un limbaj despre om sau un limbaj al omului, o comunicare a noii sale fete, un iata cum stau eu in noua conjunctura. Desigur, ce se intampla cu sistemul patogen, cu viralitatile nocive existente, ce facem cu toate simptomatologiile unui sistem bolnav? In episodul doi v-am propus ecologiile media intr-o conexiune deplina cu arheologia media si tendintele de fosilizarea prin arhivarea de date/ informatii. Va spun, ecologia nu este un mecanism dintr-un singur pas, o singura actiune, este nevoie de timp, de procese pentru intelegerea intregii procesualitati si a efectelor ei. Ca atare, atunci cand discutam despre ecologizarea unui mediu, fie el si politic (vedeti cazul curent al alegerilor din Romania) este absurd sa propui strategii dintr-un singur pas. Este imposibil sa indoi lingura, doar in Matrix se pot intampla astfel de lucruri, nu incercati acasa.

Ca atare, cred ca sunteti mai mult decat curiosi sa faceti cunostinta cu CC+. Cred ca v-am pus serios pe ganduri referitor la turnura paradigmatica pe care o poate reprezenta construirea Supraomului in trasn-umanism, nu?

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.