#jurnaldebord

Ce biciclete bulinate au angajatii #msgsystems. Un proiect #rebornbicycles & #msgsystems

Primesc un mesaj pe pagina Facebook de care am tot spus că nu mă mai ocup, pagina raresIordache.ro, ha-ha. Mirare, invitație de...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Ce biciclete bulinate au angajatii #msgsystems. Un proiect #rebornbicycles & #msgsystems 4

Primesc un mesaj pe pagina Facebook de care am tot spus că nu mă mai ocup, pagina raresIordache.ro, ha-ha. Mirare, invitație de la #msgsystems la un eveniment cu și despre biciclete. Erau incluși în schemă și băieții de la Reborn Bicycles. Clar, accept. Urma să fie despre multe buline și culori vii, adică biciclete bulinate (nu există așa ceva, nu vă luați după mine).

Ajung la sediu lor într-o vineri după-amiază călduroasă, fără bicicletă. Parol! Îmi vândusem mai vechiul Bulls, sunt încă în căutare de a redeveni promotor cu acte în regulă al bicicletei în Cluj-Napoca. Soare, frumos, Mădălina mă conduce sus pe terasă. Toată lumea era relaxată, o bere, ceva de ronțăit și vedetele evenimentului: două biciclete colorate a la Reborn Bicycles. Tipii angajați la #msgsystems roiau în jurul lor, iar cei mai cu tupeu au zis să le și încerce. Așa, o tură scurtă printre măsuțe și fotolii, doar să prindă gustul. Vor putea folosi bicicletele în timpul programului, dacă vor avea treburi de rezolvat. E foarte tare, adică firma nu-ți mai asigură mașină în interes de serviciu & personal, ci bicicletă. Treaba e recreativă, stați liniștiți. Dar, și așa, o aveți ocazia să vedeți prin oraș biciclete personalizate #msgsystems. Dacă va exista interes, Radu Jinga, managerul general #msgsystems, mi-a mărturist că va extinde proiectul și cantitativ, și la nivelul celorlaltor sedii. Să vedem cu interesul, dar emoție sigur există.

Ce biciclete bulinate au angajatii #msgsystems. Un proiect #rebornbicycles & #msgsystems 5

Arunc o privire în jur, sunt oameni care cochetează într-un fel sau altul cu mișcarea, cu sportul. Am fost felicitat pentru maraton de un programator care luase și el startul la proba de semi de la Maraton Apuseni msgsystems. Într-un alt colț, un alt tip făcuse triatlonul pe echipe la Maria Theresia. Toți au fost susținuți de companie să participe la aceste evenimente. Adică, zic susținut, că firma le-a plătit taxele de participare și ăsta e un punct de pornire. Se simte clar că vor să fie mai mulți, să fie un grup mai mare de indivizi cu astfel de interese. E ca la Maraton Apuseni, au pornit dintr-un punct și au ajuns să facă echipă omogenă cu oamenii din Clubul Alpin Român.

Trag niște poze cu bicicletele, sunt făinuțe, la fel ca ideea. Le urez oamenilor baftă multă și promit să le urmăresc evoluția proiectului sau a altor proiecte. Rămâne ca angajații să bage în service cele două biciclete, de la atâtea drumuri făcute.

Ce biciclete bulinate au angajatii #msgsystems. Un proiect #rebornbicycles & #msgsystems 6

Companiile care-și susțin angajații să facă sport și să fie prietenoși cu orașul au un plus uriaș de imagine, v-am mai povestit asta. Prietenii de la #msgsystems nu doar că au făcut una dintre cele mai tari campanii de marketing prin tot ceea ce înseamnă Maraton Apuseni, dar au trecut deja la alt nivel. Implicarea lor civică e o chestiune de exemplu, de așa suntem noi și vă încurajăm și pe voi să fiți astfel. Au susținut prima ediție a #ride2work. Mai apoi, au zis să-și personalizeze două biciclete pentru angajați. La nevoie, aceștia se vor putea folosi de ele. Mi-au fost confirmate temererile de către Radu, oamenii ăștia susțin ideile și proiectele faine, au suficientă grijă de angajații lor și doresc să fie un exemplu.

Notă înainte de continuare: nu e tipul acela de a fi exemplu cu forța, doar-doar să dăm și noi bine, ci totul e gândit ca parte din identitatea acestei companii. Adică, simplu, așa sunt ei. Radu, de exemplu, este un biciclist și speră să fi fost un model pentru colegii săi prin faptul că folosește acest mijloc de transport inclusiv spre job.

Iată, am găsit concret compania clujeană care face nu doar marketing, ci dorește să fie un exemplu. E mare lucru, căci majoritatea gândesc în paradigma: bine, dar care-i finalitatea? Drăguț spus, un fel de: dar, nouă ce ne iese? Păi, un colectiv frumos, bine dispus și super motivat? Să nu mai zic de ce imagine faină ți-ai făcut și că oamenii din exterior își vor dori să aplice la posturile tale vacante. Ești tare dacă reușești asta, să-i atragi prin ce ești. Jos pălăria, #msgsystems. Aștept cu interes să fiu invitat și de alte companii clujene la evenimente de genul, voi participa cu plăcere și le voi și răspândi proiectele și ideile. Sunt sigur că mai există. De ce? Simplu, pentru că merită.

Ce biciclete bulinate au angajatii #msgsystems. Un proiect #rebornbicycles & #msgsystems 7

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.