Cluj Crusaders, campioana la fotbal american care se antreneaza prin parcuri

Read Time:1 Minute, 59 Second

Ce ironie, să te antrenezi prin parcuri și să ieși campion. Cum vine asta? Păi, simplu: dacă te numești Cluj Crusaders și practici fotbalul american, deci nu fotbalul în general, ai toate șansele să faci asta. Spre toată lauda lor, băieții pregătiți de Rafael Ruiz au făcut abstracție de mici detalii precum absența unui teren constant de antrenamente sau plata unor mici facilități din propriile buzunare și au devenit cammpioni. E bine că la Cluj sunt arhi-cunoscute alte sporturi sau echipe. După o discuție cu unul dintre componenții echipei, Adrian Coman, mi-am dat seama că ce fac ei e din pură pasiune.

Mai mult, e un sport extrem de spectaculos. Ați fost la vreun meci de rugby? Mno, bun. Vedeți că la fotbalul american sunt câteva chestiuțe în plus la capitolul oau. Mă rog, vorbesc din perspectiva unui spectator, nu a unui specialist. Să revin la campionatul recent câștigat. Cluj Crusaders sunt la a treia ispravă de acest gen. Da, de trei ori campioni ai României la fotbalul american. În finala CNFA – RoBowl VIII de sâmbătă, i-au învins pe Bucharest Warriors cu scorul de 17-12. Meritele sunt cu atât mai mari cu cât vă voi zice câteva note: meciul s-a disputat în deplasare, pe terenul celor de la Bucharest Warriors, au fost conduși cu 6-0 după două erori ale ofensivei clujene și au stat într-un soare tropical vreo trei ore înainte de meci. Asta cu soarele a sunat epic, dar băieții au dat o mână de ajutor și în finala mică: organizatorii nu au asigurat toată infrastructura necesară, așa că au sărit în ajutor Cluj Crusaders, care ajunseseră la teren mai devreme. Noroc cu ei. Apoi, drept la meci și să și câștigi. Așadar, un mare bravo.

Meritul lor este cu atât mai mare cu cât nu de puține ori antrenamentele le-au fost compromise din cauze hilare. Îmi aduc aminte de una povestită recent. Au închiriat un teren sintetic. Toate bune. La fața locului, în schimb, erau alți băieți care încercau să joace un fotbal. Urmarea? Au așteptat până ce tipii și-au terminat simularea. Abia apoi au reușit să-și efectueze și ei antrenamentul. Ei bine, cam acestea sunt realitățile cu care se confruntă sporturile mai puțin cunoscute. Să nu iau exemple din sporturile individuale, acolo e jale.

Într-o notă pozitivă, bravo, Cluj Crusaders pentru reușită!

About Post Author

Rares Iordache

#digitalmanager, #autor, #magento, #wordpress, #ecommerce specialist, #PhD, #blogger, #alergator, #ciclist
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: