#hibride

Cu ochii larg deschisi la TV, am vazut o tara defecta, disfunctionala in atat de multe sensuri

Proptit hipnotic în fața unui monitor, m-a apucat groaza când am văzut cât de disfuncțională este ceea ce numesc societate. Fără opțiune...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Cu ochii larg deschisi la TV, am vazut o tara defecta, disfunctionala in atat de multe sensuri 1

Proptit hipnotic în fața unui monitor, m-a apucat groaza când am văzut cât de disfuncțională este ceea ce numesc societate. Fără opțiune și căutând cumva experiența, am butonat telecomanda. Un fior mi-a străbătut șira spinării, asta e țara în care locuiesc eu și-mi cresc copiii. Normalitatea este acel lucru dat de majoritate, îmi zisese un psiholog la o testare. I-am zis-o voalat și elegant atunci, acum i-o zic sec și direct: să-și bage undeva teoria despre normalitate. Dacă asta e, atunci prefer să nu fiu normal.

Niște unii au ieșit să mărșăluiască împotriva avortului. Niște unii n-au știut să articuleze două cuvinte când au fost întrebați simplu: de ce? Au dat-o cu Dumnezeu și Biblia, dar fără un înțeles dincolo de chipiu al acestor cuvinte. Sunt doar cuvintele lu’ domn părinte reiterate în felurite chipuri. Dacă i-ai întreba de educația sexuală, i-ai băga în ceață. I-ai pierdut pe drum încă de la educație. Sunt pentru familia tradițională și pentru copii în orice fel și chip. Adică, și pentru insul care și-a bătut nevasta în trafic din cauza unor neînțelegeri legate de botez. Ăla își va altoi și copiii, tot cu iubire creștină de tată. Când ai șapte copii, trăiești în colibe improvizate și îți mai vine unul pe drum, cum se numește? Băieții cu marșul nu-s curioși. La fel cum nu-s nici de condițiile de trai în general sau de educația copiilor. Au ieșit la cot cu fostul pușcăriaș George Becali, tipul care se mai îndură din când în când de câte vreun caz și face câte vreun gest umanitar. În rest, se-njură cu mai toți care-i ies în cale. Au ieșit la cot cu preoții din BOR, o organizație care a ajuns să promoveze fețe mai dubioase decât clanurile mafiote.

Niște unii au dat OUG 13, au făcut-o noaptea crezând că nu-i vede nimeni. Tot ăștia îs mari penali, iar șeful lor e cel mai tare. Se ține și de glume, postează pe rețele că cei cu #rezist vor să ia curent de Ziua Pământului. Habarnistul nici măcar nu știe exact ce-i aia. I-am lăsat liberi pe ăștia, ca pe niște mulți alții, să dicteze mersul și direcțiile acestei țări. Niște unii numiți fals politicieni, că adevărații politicieni se află prin alte țări, duc la dracu această societate, iar chestia numită majoritate îi lasă, le ține isonul. Asta e normalitatea aici, în țara în care #corupțiaucide, iar lumea-și vede liniștită de treburi.

Niște unii ies în stradă din cauza unor tipi care au comis-o noaptea. Mulți dintre ei închid ochii la tone de alte rahaturi, mici, dar se adună. Dacă treci linia continuă pentru o depășire șmecheră și ai ieșit duminică la protest, ai ieșit și împotriva ta, dobitocule! Dacă ai dat bani să nu stai la cozi ca tot amărâtul din țara asta și ai ieșit duminică la protest, din nou, ți-ai dat cartonaș galben, nu ești departe de ăia din schimbul de noapte.

Niște unii se bat într-un local din cauza băuturii. Niște alții își fac praf mașinile într-un accident cauzat de viteză. Mor cei cu mașini mai ieftine și mai puțin sigure. Niște unii valsează pe lângă minge, trag sfori și-și spun că fac parte din fenomenul numit fotbal. Niște unii copiază din cărți paragrafe întregi, susțin pseudo-lucrarea și ies doctori, asta după ce au căpușat câțiva ani sistemul prin simpla lor prezență. Niște unii dau fix doi lei pe niște examene, comit orice vreți voi pentru a le trece. Niște flăcăi își arată virilitatea, iar o comunitatea mărșăluiește pentru susținerea lor, a nevinovăției lor. Niște unii au zis că pușcăriașii au mai multe nevoi decât copiii și că educația se poate duce dracului. Le-au dat cornuri de un leu, umplute cu E-uri, în timp ce boierii din pușcării au mofturi în meniu. Niște unii se plâng că nu le ajung 3000 lei pe lună, iar alții tac în mizerie.

Niște unii trăiesc în țara asta și am impresia că au ajuns să fie majoritari. E locul unde-mi duc și eu existența, la fel ca tine. Așa se vede România la TV.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile
Făget, două remorci de gunoi 2

Făget, două remorci de gunoi

Rares Iordache in #hibride
  ·   2 min read

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.