#hibride

cugetări din balcon. ziua 1: se aud voci vesele de copii printre blocuri

e frumos afară. așa a fost și ieri. e weekend. Pe Dealul Colina, o familie cu copii, cu păturica și jucărioarele de...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
cugetări din balcon. ziua 1: se aud voci vesele de copii printre blocuri 1

e frumos afară. așa a fost și ieri. e weekend. Pe Dealul Colina, o familie cu copii, cu păturica și jucărioarele de aer liber. Pe deal, întrezăresc mașini, multe. Au ieșit oamenii la mișcare, aer liber, grătar, ce o fi. Mașinile sunt una lângă alta, nu păstrează distanța socială. Între blocuri, se aud vesele voci de copii. Unii sunt cu trotinete, alții cu bicicletele sau rolele. Părinții păstrează distanța. Fetițele lor se întrec, aproape că se freacă într-un duel umăr la umăr. Părinții se uită fiecare de pe partea lui de trotuar. Doi bătrâni le privesc cu zâmbet în colțul gurii, dar evitând zonal contactul.

e soare și e frumos. îmi trag o vestă pe mine. în casă, îs doar vreo 20 de grade, iar soarele nu ajunge decât în balconul fetelor mele. E cald acolo, e drept. Soția citește, fetele se joacă, eu meditez.

același alergător de ieri frizează logica învârtitului. Două ture, atât. Îl pierd la o a treia, nu știu încotro a luat-o. Poate nu a vrut decât atât. Alerga binișor.

mi-e dor de alergat, de pădure, de traseele bătătorite și de km adunați săptămână de săptămână. Mi-e dor de papucii de alergare ce m-au slujit până când a început totul. Au cedat exact când trebuia. Mi-e dor pregătirea pentru o anume competiție și de sentimentul neputinței că n-aș putea să duc povara. Acum, e o altă neputință.

mi-e dor de bicicletă. Mă uit cu jind spre ea, nu am apucat să o parchez pe balcon complet curată. O ating din când în când și mă întreb cum o fi când o fi.

magazinul de la parterul blocului de vis-a-vis are deschis încă. Nu știu cum alimentează tipul, dar, pare că oamenii care-i trec pragul ies cu ceva. Probabil, voi merge și eu într-o zi să văd ce are.

Suedia. Fix asta mi-a rămas în minte după zecile de rânduri citite aievea. E altceva, un o tărâm al neînchipuitului, nu poți face nici ipotetic comparații. Responsabilitatea lor socială are cu totul alte valențe decât la noi. Să renunțăm la asta. Acum, stăm unii ca să poate ieși alții. Păcat, poate am fi putut scurta treaba asta.

când se va termina, vom fi altfel. Când vom fi cu toții la finalul acestei povești, ne vom da seama că prețuim cu totul alte chestii decât ar fi cazul, că suntem doar cifre și că nu contăm. Vom fi altfel. Lumea va fi altfel decât o cunoaștem acum. Dar, oare, așa să fie? Să mai dau o filă. Sugestiv paragraf: Bogatul va fi și mai bogat. Să-i dau citire lui Barabasi.

în vremuri pandemice, se cuvin cugetările din balcon. #coronavirus

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.