Cum a introdus un jurnalist un pistol la un targ de securitate si armament!

FOTO: Captura video

Nu vă culcați pe o ureche atunci când vine vorba despre securitate, nu vă amăgiți cu faptul că SRI-ul, SIE-ul sau vreun alt organism de genul chiar veghează asupra voastră. Cam asta ar putea fi o concluzie a unui experiment al jurnaliștilor de la Adevărul, efectuat în cadrul Black Sea Defense & Aerospace Exhibition (BSDA) 2016.

Acesta este cel mai mare târg de securitate și armament din România, frecventat de diplomați și oameni de afaceri deopotrivă. Jurnalistul Mircea Barbu a reușit să strecoare un pistol de jucărie la eveniment, trecând de filtrele de securitate. Da, ați cam citit bine. Puteți și vedea mai jos:

Putea să fie la fel de bine o macetă, o bombă artizanală sau un alt tip de armă cu care un individ ar fi putut produce ceva pagube. Dar nu, cei de la intrare l-au lăsat lejer pe jurnalist să intre în interiorul expoziției. Desigur, la puțin timp după ce le-a dezvăluit celor de la securitate găselnița sa, Mircea Barbu a fost luat în primire de domnii de la firma de pază. Până atunci, habar nu am unde erau, dar au venit ofuscați pe el că, posibil, le-ar fi deturnat planurile de ședere la eveniment. Experimentul scoate în evidență foarte clar breșele din sistemele de securitate de la evenimentele publice din România.
Ca atare, ședere frumoasă!

Categories#hibride

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.