#jurnaldebord

Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu

Negânditul, inimaginabilul, supraomul, Nicu Buceanu. Despre el este vorba acum, fix acum când a reușit un fapt ireal: a câștigat, nu doar...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu 1

Negânditul, inimaginabilul, supraomul, Nicu Buceanu. Despre el este vorba acum, fix acum când a reușit un fapt ireal: a câștigat, nu doar finalizat, competiția de 5.000 de km alergare de la Atena în 47 de zile și 19 ore.

Atunci când privești în zare și îți propui ceva imposibil

Încerc să fac niște calcule: ceea ce am spus mai sus ar cam însemna aproximativ un ultramaraton de 100 km pe zi. Da, pe zi, ați citit bine! Încerc să nu abstractizez prea mult, e doar un număr imposibil pentru mine și doar un număr pentru Nicu.

… fix când am spus asta, mi-am dat seama că e imposibil.

Dacă-ți pornești ceasul și alergi vreo 15 km, îți va spune la finalul cursei că vei avea nevoie de vreo 30-40 de ore de odihnă. Mă rog, date aproximative, dar, ați prins ideea. Ei bine, Nicu a venit să dea peste cap orice tip de calcul, să sfideze o logică a unei normalități. Cum face, domnule, asta? E un fel anume în care mintea îți zburdă aievea, dincolo de limitele corpului și-l trage după ea. Probabil, doar el știe. Și o face, căci i-am urmărit zilnic noutățile cu sufletul la gură. Ia, să vedem, ce mai face Nicu azi? Zi de zi veneau veștile bune: a mai depășit un prag, încă un record. Într-un mod ciudat și inexplicabil, venea la filmarea făcută de Alisa, prietena sa, aproape la fel de fresh ca în ziua precedentă.

Dacă tot am ajuns în acest punct, să zicem lucrurilor pe nume: Nicu a terminat cursa asta pentru i-a impus Alisa. A zis-o clar când acesta a făcut gestul frumos de a o cere în căsătorie: Dacă termini cursa! Omul nostru a luat-o foarte în serios și nu doar că a terminat cursa, a și câștigat-o. Îmi eram teamă la final, poate nu se oprește. Speram să fie cineva foarte aproape, să-i spună: Gata, ai terminat! Este o vorbă: în spatele oricărui bărbat de succes, este o femeie. Cam așa ceva. Știe Nicu mai bine.

Orice vis poate deveni realitate dacă crezi în el până la capăt. Am depus un efort colosal pe durata celor 47 de zile alături de Alisa!

Nicu Buceanu, contul personal Facebook

A fost vorba despre un vis frumos transformat în realitate. Un Festival Internațional al alergării fără limite, până nu mai poți, până unde te duc mintea și corpul. Pasiunea cu care Nicu Buceanu a câștigat această cursă de 5.000 km ar trebui să fie lecție pentru noi toți, o lecție de cum poți să-ți transformi visele imposibile în realitate, pas cu pas.

Mi-am pus în gând să alerg 4.000 km anul acesta și am constatat că nu cred că mă voi încadra. Parol! 

Pas cu pas, așa îmi încep și eu fiecare alergare. Dacă întâmpin vreo dificultate, abordez stilul Nicu Buceanu. Așa am numit eu acest moment de inspirație oferit de acest ultra-alergător. Cum ar face Nicu Buceanu? Pas cu pas și de la început până la capăt. Felicitări și jos pălăria, oameni faini!

Ar trebui ca țara asta să-și pună mai bine în evidență valorile. La fel cu e Adrian Bonțiu, ajuns la vreo 3.500 km în momentul redactării acestui text. El încă aleargă. Haide, pas cu pas, suntem alături de tine. La fel cum a este Mara Guller, prima sportivă din România care a încheiat în mai puțin de 16 zile o cursă de 1.000 de mile pe șosea. La fel cum este Vlad Pop, alergătorul clujean care a alergat cât l-a ținut corpul la Ultra Artic 6633. La fel cum sunt alții neamintiți aici.


  • Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu 2
  • Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu 3
  • Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu 4
Cum să alergi imposibilul: pas cu pas până la 5.000 de km. Nicu Buceanu 5
Foto: Contul personal Facebook Nicu Buceanu.

👋

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.