#hibride

Cum sa fii plagiator cu acte: iti angajezi un redactor de lucrari academice

E aproape o afacere, că nu pot folosi cuvântul în adevăratul său sens: a scrie lucrări pentru alții. Dar, știți, nu chiar...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
Cum sa fii plagiator cu acte: iti angajezi un redactor de lucrari academice 1

E aproape o afacere, că nu pot folosi cuvântul în adevăratul său sens: a scrie lucrări pentru alții. Dar, știți, nu chiar orice tip de lucrări, ci unele de nivel academic. Avem așa: una bucată individ care nu e în stare sau îi e lene să-și scrie lucrarea respectivă, sarcină la care s-a înhămat și, poate, pentru care a primit niște bani + una bucată individ dispus să-i scrie primului lucrarea.

Să nu credeți că iventez așa ceva, există chiar anunțuri în acest sens, e irelevant unde anume.

Candidatul ideal, conform anunțului:

Absolvent de studii superioare;
* Excelente abilităţi de exprimare în scris, cunoasterea gramaticii limbii romane;
* Capabilitatea de a respecta termenele limta;
* Abilitatea de a se documenta/ cerceta/ informa rapid utilizand surse variate, online si la biblioteca in vederea redactarii materialelor, colectare de informatii din toate mediile de informare;
* Dezvoltare personala si profesionala, oportunitatea construirii unei cariere pe termen lung ;
* Experienta anterioara in redactare/ cercetare/ documentare/ creare/ editare lucrari la comanda (reprezinta un avantaj).

Nu se termină cu abilitățile de exprimare în scris și cu dorința dezvoltării unei cariere pe termen lung, parol!, ci se continuă inepția:

Ai studiat ani si ani si esti absolvent al unei facultati insa pana acum nu ai primit nici o recompensa materiala pentru meritele tale? Acum este timpul sa castigi bani din abilitatile tale de cercetare, scriere si redactare!

Compania, dacă se poate numi așa, se auto-intitulează editură specializată…în plagiat, aș completa eu. Păi, n-ai cum să fii specializat în altceva atunci când asumi să scrii în locul altcuiva lucrările pe care respectivul ar trebui să le scrie. Cum ar veni, ai nevoie de o lucrare de doctorat, nu e problemă, apelezi la serviciile unei astfel de edituri și te-ai aranjat.

Ați zice că am greșit, că nu e plagiat acesta, că acel redactor se poate documenta real, fără copieri, și chiar poate scoate o lucrare bună. Ei bine, tu-l plagiezi pe el și fentezi întreg sistemul tocmai pentru că apelezi la el, în loc să o scrii tu. Editura cu pricina și-a dat cu stângul în dreptul, căci puteau să nu-și definească obiectul activității și ar fi fost o scăpare: domnule, dar noi nu facem lucrări de licență, diplomă, de grad sau master. O fac, că dau exemple într-un mod explicit.

Concluzia: tu furi prin faptul că nu-ți faci lucrarea, iar ei îi susțin pe indivizi ca tine să devină posesori de diplome de tot felul. Aceasta este doar o metodă, sunt sigur că putem fi și mai ingenioși, putem să fentăm sistemul și altfel.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.