#hibride

Ti-ai furat singur sarbatorile de iarna

Written by Rares Iordache · 2 min read >

Sărbătorile de iarnă, eh, ce moment prielnic să te dai șmecher. Ai desacralizat Crăciunul, e gol, și ai urcat banala zi dintre ani la statutul de clipă glorioasă, de jertfire a ta pe eșafodul consumului. Să nu fiu răutăcios, dar tu, ca foarte mulţi alţii, vrei să fii mai special, să faci ceva deosebit. Și o faci.


via GIPHY
Întâi de toate, e mâncarea. Băi, dacă nici în clipele astea nu mănânci…bine, atunci nu ştii nici tu când. Te înarmezi, adică faci praf rafturile hipermarketurilor şi al tuturor magazinelor care-ţi ies în cale. Am fost să cumpăr pampersuri imediat după Crăciun, era dezastru total. Nu contează cât te costă, să fie!! Nu te gândeşti nicio clipă la risipă, la cât de multe arunci, asta dacă nu te chinui serios şi nu ajungi la urgenţe. Sunt destui cretini care ţi-au luat-o mult înainte, au căzut pe sub mese. Sunt nenumărate reportaje despre bugetul alocat mesei de Crăciun sau cât anume cheltuie o familie pentru cadouri. Alte stupidități lansate în media de niște jurnaliști fără subiecte.

Mai apoi, e băutura. Nu te uiţi la sticle, ci la lăzi. Pariul tău e dacă apuci să ciocneşti un pahar la miezul nopţii. Ideal ar fi să nu poţi, mă rog, sau să nu poţi în stare decentă. Dacă nu îţi iese asta, mai ai o şansă, să te faci atât de praf încât să nu poţi exclama a doua zi decât: a fost mişto! Adică, nu e că nu vrei, ci că nu poți. Procesezi greu ce s-a întâmplat, alții au stări de greață din motive culinare. Nu te-ai putut opri la al treilea cârnat, ha? Dar băutura e la loc de cinste, îi dai de zici că ești la ceva făcătură de bătut recorduri. Dacă nici acum, atunci când?

Mai e situația celor care pleacă pe la restaurante sau prin stațiuni montane, că-i la modă. Băi, pe Valea Prahovei, îți spun unii că se merge bară-n bară nu de ieri, de ani de zile. Și tu, tot acolo ca boul. Faci vreo cinci – șapte ore ca să stai la ceva pensiune, să mănânci bine, cu muntele în față și, cel mult, să urci la Babele. Cam atât înseamnă muntele pentru tine. Hai, fie, se iartă cei cu sporturile montane. Auzi, sporturi montane! Ce găselniță au mai dat ăștia. Nu știam că a te da cu schiurile sau cu sania așa, de cât de mișto sună sau e, înseamnă că practici sporturi de iarnă. În fine, ești zmeu, ai fost la munte de sărbători, cine mai e ca tine?

La final, vei intra în noul an cu niște amintiri memorabile, cu tine în diferite ipostaze de căcat pe care ți le vei arăta lumii întregi. Alți idioți ca tine te vor aprecia, pe tine și pe toți cei care au uitat că aceste momente nu înseamnă doar mâncare, băutură sau mers la pensiuni șmechere de pe Valea Prahovei. Și uite așa, ai desacralizat Crăciunul și ai vândut ziua aia dintre ani, Revelionul, mai marelui șef al tău: consumul. Să fie…

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.