#coltul abstract

De la batul-selfie la selfie-arm

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Patologia bățului pentru selfie și viralitatea sa deopotrivă au fost transgresate printr-un nou produs, unul nu atât de viral în spațiul comercial, dar cu mult mai hilar: brațul pentru selfie, cam așa aș traduse selfie-arm.

Selfie-stick-urile au intrat deja în limbajul uzual al utilizatorilor-vânători de selfie-uri perfecte. Un astfel de dispozitiv este, de fapt, un monopod al cărui rol, precis determinat, este să ajusteze conceperea selfie-urilor. Mă rog, atât timp cât nu sunt instrumente enervante, ciclistul Alberto Contador lovind intenționat un astfel de device în timpul unei curse. Ei bine, dar ce facem atunci când bățul se transformă în braț? În mod cert v-ați gândi că este o formă exacerbată de strigare a singurătății și nu numai. Ar fi o patologie specială de luat în considerare.

Totuși, nu este vorba despre așa ceva. Artiștii Aric Snee și Justin Crowe s-au gândit să conceapă un prototip, căci așa îl numesc ei, de realizare a selfie-urilor: selfie-arm. Concret, o mână, cadaverică aș spune, pe care o țineți de mână și care are la capătul ei un smartphone cu care vă puteți face selfie. Asta dacă nu ați avea cu cine să vă faceți, evident. Proiectul artistic trebuie luat într-un sens simbolic. Nu asta au dorit în mod special să exprime artiștii și să se rețină. A fost șocul primei vederi. Strigătul nu este cel al persoanei suferinde și care strigă, ci al unei generații ahtiate după ceva care este mai mult decât tehnologia. Aceasta din urmă este transformată într-un ustensil facil prin care se poate transpune în propriile vieți secate acel ceva. Depresii, singurăți, afecte specifice unor timpuri lipsite de timp pentru meditație. Trăim o generație care nu gândește și nu se gândește, este pasivă și pironită în propriile dorințe mărunte. Avem nevoie de ceilalți pentru a ne comunica.

Cei doi artiști sunt fascinați de ideea de conectivitate și sociabilitate. De aici și sarcasmul lor. Au fost făcute doar 10 modele din acest prototip, în care că aveați ceva în minte. Snee și Crowe s-au axat foarte mult pe partea de design, după cum notează designboom.com.

what once was art becomes design and likewise, what was design transforms into art

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.