#in lumea copiilor

Dragi parinti, nu va mai duceti copiii la circ, e o tampenie colosala!

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Vine Circul la Cluj! Bucurie nevoie mare în rândul părinților, o să aibă unde să-i ducă pe copii. Da, e super tare să mergi să asiști la un spectacol în care te distrezi pe seama animalelor. Am trecut accidental pe lângă locul unde s-a proptit Circul Nemeth, sosit la Cluj-Napoca. La intrare, lângă un jandarm, erau câțiva tineri cu pancarte în mâini protestând împotriva circului.

Le-am aprobat gestul printr-un salut, eram în mașină. Ne-am sincronizat privirile și mi-au răspuns. Am citit ulterior că tinerii și-au propus să protesteze timp de zece zile în perioada 16-26 martie. Foarte bine, de susținut cu brațele deschise.

Acum, nu-s foarte comod nici cu ideea de grădină zoologică, dar, acolo, măcar animalele au un mediu, fie el și unul care simulează doar adevăratul lor mediu de viață. Ele nu-s puse să execute jonglerii pentru amuzamentul spectatorilor. A, da, sigur, le putem vedea contra-cost, dar asta e altă discuție. Despre circ, un hotărât nu.

Mă păstrez de partea aceasta a baricadei, a celor care admit faptul că nu putem face anumite chestii doar pentru distracția celor mici. Ei vor înțelege mai bine decât noi adevăratul sens al grijii față de animale dacă le explicăm frumos. Dacă tu îl duci și îi spui că e fain să vezi cum se distrează lumea ca la urs, va trăi cu acest sentiment față de animale, că menirea lor ar putea fi să ne distreze pe noi. Nu credeți? Încercați un mic experiment cu ei, ați fi surprinși de răspunsuri.

Așadar, dragi părinți, gândiți-vă de două ori înainte de vă duce copiii la circ, arătați-le adevărata față a semnificației relației om-natură.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.