#hibride

Făget, două remorci de gunoi

Făgetul rămâne la mila celor care prețuiesc prea puțin ceea ce au sau ceea ce li se oferă.

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Făget, două remorci de gunoi 1

Două remorci de gunoi. Atât valorează Făgetul pentru unii. Este vorba despre acea pădure atât de dragă multora dintre noi, un loc minunat în care ne plimbăm, relaxăm, alergăm, pedalăm. Rămâne această problemă tristă, extrem de tristă: de fiecare dată când ajung în Făget, în diferitele sale zone, mă minunez cum pot unii să-și bată joc de natură.

Era la finalul anului trecut. Îmi făceam alergarea liniștit pe marginea drumului Sfântul Ioan. Am zis să merg pe asfalt, nu aveam chef de noroiala din pădure. Încep să observ pe marginea drumului pet-uri sau fel și fel de resturi aruncate și pe parte a drumului, și pe cealaltă. Părea că erau aruncate pur și simplu din mașinile care tranzitează drumul. Așa, cum le vedeți în poză.

De jos, până sus, la intersecția cu strada care duce în Ciurila, șanțurile erau pline. M-a cuprins așa un sentiment de tristețe. Am făcut pozele și am făcut o sesizare. Mai apoi, lucrurile au continuat similar la fiecare tură pe care o făceam și nu fac ture nici foarte des, dar nici foarte rar. Dezastrul se opintește pe strada Cernăuți, o zonă pe care o includ des în turele mele de alergare.

Acolo, sunt adevărate depozite de deșeuri menajere și chiar resturi rămase după efectuarea unor amenajări ale locuințelor. Ce se poate face? De fapt, mă miram de ce anume a putut face pandemia asta din oameni, parcă înainte nu era chiar așa. Acum, îmi pare că miserupismul e și mai mare.

Nu cu mult timp în urmă, am făcut o tură de relaxare cu copiii. La fel, strada Cernăuți era depozit. Am întâlnit acolo o patrulă de la locală. A urmat un schimb hilar de replici de pe uma căruia am înțeles că autoritățile locale blochează efectiv anumite propuneri sau solicitări din motive încă neînțelese de mine. Un soi anume de nu ne pasă prea mult sau suntem ocupați cu ceva parcări pentru mașini. Unul dintre polițiști mi-a mărturisit că au cules două remorci de gunoi doar de pe Drumul Sfântul Ioan cu o săptămână în urmă. Două remorci, oameni buni!!

De ce nu se pun camere video în zonă?

Au fost depuse solicitări, conform celor doi polițiști, dar nu le-au fost aprobate. De ce? Asta va urma să aflu de la autorități, întrucât nu mă las așa. Articolul este menit să vă arate zona și educația unora dintre noi. Un nenorocit de panou, niște camere montate cu costuri mici pentru autorități ar fi rezolvat situația, sunt sigur. Asta este, suntem un popor căruia trebuie să-i arăți ce i se poate întâmpla dacă face tâmpenii. Responsabilitatea individuală, cum am mai spus, este o chestiune abstractă. Așadar, trebuie să intervină autoritățile.

Până atunci, în schimb, Făgetul rămâne la mila celor care prețuiesc prea puțin ceea ce au sau ceea ce li se oferă. Noi, ceilalți, ne zbatem. Vă țin la curent cu demersul meu, întrucât am depus o sesizare către Primăria Cluj prin portalul dedicat. Dacă aveți imagini de genul sau dați peste cazuri similare, să nu fiți pasivi, faceți sesizări, trimiteți email-uri. Lucrurile se pot schimba…cred.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.