#jurnaldebord

Faget Winter Race 2018, o cursa a premierelor

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Alergi, alergi din plăcere, dar vine și acel moment în care te gândești și tu mai serios la o competiție, să-ți setezi niște planuri oricât de mici ar fi ele. M-am trezit să fac asta fix la prima din an, când încă prăjiturile de la sărbători îmi dădeau amețeli și amintiri necurate. Dar, n-am bătut în retragere, mi-am setat un target, mi-am spus să implic și compania pentru care lucrez și mai alte chestii.

2 ore și 15 minute la proba de semi-maraton, asta cuplată cu dorința de a accede în top 50 la general. Bune și drepte gânduri. Când vii de la în jur de 3 h pe distanța asta, te ia frigul. Începusem foarte bine anul, cu alergări ok, inclusiv din perspectiva numărului de km pe săptămână, între 50-65, în funcție de stare. La asta se adaugă cei vreo 50 km pedalați casă – job.

Depun zdroaba să am un tricou fain cu #TeraPlastRunners. Suntem o mică echipă la start. Dau o fugă de încălzire să-mi ridic și kit-ul. Cea mai mică observație pentru organizatori: dacă nu puteți pune un tricou mișto în kit, nu-l mai puneți în orice alt context. Mi se pare risipă. Bine, poate le-o plăcut altor alergători, nu zic. Mie, nu. Revin la start înainte cu puțin timp, suficient cât Amelia și Anabel să încerce stratul firav de zăpadă de la Baza Unirea.

Start. Dau goana pe primul fals plat și iau pieptiș prima pantă. Ritm foarte bun, ușor gâfâit. Simt că alerg bine. Bifurcație, stânga e spre semi și crosul de 15 km. Reintru în pădurea cu porțiuni de zăpadă mixate cu noroi. E alergabil. Două pante mi-au dat de furcă, le alergasem la antrenamente. Cine știe, nu ai mereu aceeași stare psihică. Îi dau înainte și întâlnesc vechi amici și camarazi. După o curbă și un băț în noii mei pantofi Kalenji Kiprun Trail MT, un client #TeraPlast e impresionat de tricoul meu. Ha-ha. Mai prindem curaj și trecem în vârtej de ultima buclă. Alerg bine și-mi dau seama că am șanse reale de a termina sub timpul setat.

Ies pe asfalt, trag de mine. 2h și vreo 2-3 minute, am o ultimă pantă abruptă. Merg în stil Kílian Jornet.

Termin panta și o iau la picior, sunt contra-timp. Zăresc baza, dar timpul meu s-a terminat, știu asta. Alerg bine încă, dar voi sări peste, nu cu mult. Ajung la final și micuții mei + cel mai mare mă așteaptă. Trec cu timpul 2 h 20 minute, un loc 48 la general și 21 la categorie. E pentru prima dată cânt reușesc să intru în top 50, la care se adaugă participarea din partea companiei pentru care activez, TeraPlast Grup.

A început anul competițional, urmează alte și alte concursuri. Ne vedem la Vlădeasa Winter Trail.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.