#hibride

Fapte bune: un etaj intreg de la Pediatrie III a fost renovat de Beard Brothers

Nu este pentru prima dată când se bagă să facă ceea ce ar trebui statul să facă. V-am povestit aici despre Secția...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
Fapte bune: un etaj intreg de la Pediatrie III a fost renovat de Beard Brothers 1

Nu este pentru prima dată când se bagă să facă ceea ce ar trebui statul să facă. V-am povestit aici despre Secția de Arși a Spitalului de Urgență Cluj-Napoca. De această dată, Beard Brothers a reușit alături de Rotaract Visio să renoveze etajul al doilea de la Pediatrie III prin proiectul Paint the Future. Fain nume, așa-i? Când te gândești la utilizatorul final, copiii, valoarea gestului e cu atât mai mare. Da, au reușit-o și pe asta. Cum?

Ei bine, se numește implicare totală și perseverența în a găsi parteneri și sponsori. Proiectul a fost estimat inițial la 40.000 de euro. Oamenii din ONG-ul clujean și-au suflecat mânecile și s-au apucat de căutat soluții. În renovări/ construcții, mi s-a spus de specialiști că ai parte de surprize în materie de costuri. Ce e pe foaie, nu pușcă mereu cu realitatea. Așa se face că suma totală a ajuns la 55.000 de euro, date precizate la conferința de inaugurare a etajului.

Am fost prezent să văd cum arată salonul: de nerecunoscut. L-am văzut în toiul lucrărilor și nu aveți idee (sau poate aveți) cum se poate schimba radical un loc unde sunt internați copii. Se putea și mai prietenos pentru micuți, mai cald, dar asta e deja o chestiune de management a Spitalului sau de gust. Totul este nou, decent. Cele opt saloane renovate, cu tot cu grupurile sanitare și camera pentru personal, vor primi copii nu doar din județul Cluj, ci din aproape 30 alte județe. Așadar, un mare jos pălăria!, Beard Brothers. Mă bucur mult că am reușit să pun și eu umărul cumva, să facilitez un parteneriat al acestui proiect.

După conferința în care managerii Spitalului și-au cam mulțumit reciproc, s-a vizitat etajul propriu-zis. Apropo, era o voce pe holul clădirii care avea ceva nemulțumiri la adresa sus-menționaților manageri. Nu știu cine era, dar sugera unui jurnalist să-i întrebe pe aceeași manageri care a fost contribuția Spitalului. Pam-pam. Dar, haideți să vedeți cum arată noile saloane. Frumos. La cât mai multe astfel de inițiative, deși, repet, asta e cam treaba statului. Dar, se poate cu ajutorul unor oameni inimoși, implicați și cu inițiative una și una. Și lumea vine pe lângă ei, se coagulează în jurul unei idei, dovadă fiind numărul destul de mare de parteneri aduși în proiect.

[huge_it_gallery id=”4″]

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.