Hubert Bonisseur de La Bath/ Jean Dujardin, spirit fără jumătăți de măsură

Hubert Bonisseur de La Bath/ Jean Dujardin, spirit fără jumătăți de măsură 1

Agentul Hubert Bonisseur de La Bath primește ingrata sarcină de a aduce pacea în Orientul Mijlociu.

Jean Dujardin e tipul de actor care fie te încântă, fie te lasă rece. Relația cu el e una de totul sau nimic, nu există alte opțiuni. 2021 începe sub auspicii bune, aș spune: Madds Mikkelsen și tonalitatea sa aproape mereu gravă, acompaniat subtil de Jean Dujardin, tipul mereu pus pe un anumit tip de glume li cu o expresie a feței inconfundabilă.

Atunci când spui Jean Dujardin, te duci cu gândul aproape instant la The Artist, unde personajul George Valentin a readus în centrul atenției filmul non-colorat mut. Da, poate că de acolo îl știu și eu, nu mai rețin exact, dar câte alte roluri bune nu a făcut tipul acesta?

Doris : I’m unhappy/ George Valentin : So are millions of us.

The Artist

Cine să le contorizeze? Mie îmi place prezența sa scenică, iar versatilitatea de a juca roluri complet diferite (The Artist, Möbius, The Monuments Men, An Officer and a Spy, The Wolf of Wall Street) este fantastică. Mă opresc, de această dată, la OSS 117: Cairo, Nest of Spies (2006), unde Jean Dujardin joacă rolul agentului Hubert Bonisseur de La Bath, alias OSS 117. Foarte fain numele ales. Sub bagheta regizorului Michel Hazanavicius, agentul Hubert Bonisseur de La Bath primește ingrata sarcină de a aduce pacea în Orientul Mijlociu. De aici, începe grozăzia și întreaga serie de acțiuni comice care se finalizează cu triumful agentului secret.

Nu am știut până recent că filmul a primit și câteva premii, dar acest lucru contează prea puțin. Ceea ce contează mai mult e faptul că mai există alte două părți: OSS 117: Lost in Rio (2009) și OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire (post-production 2021). Michel Hazanavicius continuă partea din 2009 – Lost in Rio, fiind urmat apoi la filmul anunțat pentru 2021 de către Nicolas Bedos. A, da, și mai contează că mi-a plăcut această primă parte.

Nota ce trebuie pusă sub formă de rezervă este că umorul actorului francez nu place tututor. În plus, stilul parodiei poate fi acuzat de umor facil, de superficial. Să dăm și mai înapoi spre Leslie Nielsen pentru un tablou mai elocvent. Suplimentar, limba franceză poate fi sau fermecătoare, sau sâcâitoare. Așadar, un spirit fără jumătăți de măsură. De fapt, poate acesta este semnul: anul 2021 este unul al lucrurilor complete, fără compromisuri.

foto: print screen imdb

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rares Iordache

© 2022 Rares Iordache