#tech

In caz ca ai pierderi de memorie, iti recomand facebook

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Despre digital dementia v-am mai vorbit, era o chestiute învăluită în mister. Mă rog, cel puțin în privința adevărului sau falsității sale. E limpede faptul că tehnologia vine să ne ajusteze. Da, ai crede că poți duce totul în lumea asta nouă, dar nu te amăgi prea tare. Uite, azi e rândul tău să-mi spui ce ai făcut cu exact cinci ani în urmă! Pun pariu că nu-ți vei aminti. Aici intervine Facebook Memories.

Este o augmentare a memoriei, adică un fel de a-ți aminti mai bine decât o faci în mod normal. Corpul a devenit mecanizat – un cyborg fabricat la nașterea sa – iar mintea nu poate rămâne în urmă. Implanturile special menite să te facă să vezi mai bine realitatea sunt doar o frântură de ce vei putea face la descărcarea ta. Ehe, Transcendence nu e decât un exemplu firav de prin scrieri transumaniste. Totuși, uiți de la mână până la gură, căci ești atât de înțesat de informații, încât le pierzi relevanța. Îți trebuie un întreg sistem de arhivare. Notă: de asta punctează unii autori pe semnificația și supra-semnificațiile arheologiei media. Ai nevoie de un umăr de sprijin și atunci intervine Facebook-ul. Ai memorii, de fapt, nu ai memorii? Bun, iată-le aici!

Acum vreo trei ani, erai cu prietenul tău, C., în Sinaia. Erați la ceva terasă și fumați iarbă. Unul dintre voi a avut ideea genială de a vă indexa în rețea, să știe lumea pe unde umblați. Nu v-ați gândit atunci că asta vă va lăsa urme în sistem și că veți putea fi recunoscuți de prietenii prietenilor. Da, dar nu v-ați mai gândit la o una bună: atunci când veți avea pierderi de memorie, lucrul ăsta va fi remediul ideal. Vă va spune foarte clar pe unde ați umblat. Ca atare, prizează ceva și indexează-te! E cu bătaie lungă.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.