#tech

Instagram-ism vs Instagramologie. Preview al vietii unor indivizi

Written by Rares Iordache · 56 sec read >

Lev Manovich a cochetat cu Instagram prin proiectul Selfiecity. Au fost analizate selfie-urile a mii de oameni din orașe precum Tokyo, New York, Bangkok, Berlin, Moscova și Sao Paolo. Proiectul a continuat, Manovich și-a construit în jurul său o adevărată echipă de cercetători și a scos o carte – Instagram and Contemporary Image. (sursa)

E-book-ul a fost lansat sub licență Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International Creative Commons, iar capitolele sale, cele redactate până acum, sunt disponibile online.

Manovich continuă concentrarea sa asupra rețelei Instagram, trecând de la aspectul tehnic al analizei de date furnizate de rețea, la componenta culturală și contextul istoric, ajungând la semnificația ei pentru generația digitală. Am spus că ceea ce face el s-ar traduce așa: intragramism, punând demersul în oglindă cu instagramologia bloggerului Robert Katai.

În acest din urmă caz este vorba despre metodă, de un tutorial de cum să te descurci în rețea, despre analize de date în privința utilizării rețelei Instagram.

Mehrdad Yazdani, cercetător – Software Studies Initiative, scrie într-un articol de pe blogul proiectului despre ambiguitatea selfie-urilor pe Instagram. Ei bine, analiza de date este răspunsul prompt la această chestiune, iar echipa de cercetători coordonată de Manovich tocmai asta face. De la acestea se ajunge la preview-uri ale vieților unor oameni din diferite colțuri ale lumii sau surprinderea unor tipare comportamentale. Cei din Sao Paolo sunt foarte activi, iar cei mai tineri utilizatori sunt cei Bangkok. Mai jos, un filmuleț cu un discurs despre analiza datelor de pe Instagram.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.