#tech

Internet&Mobile World face din Romania un hub de tehnologie

Biohacking sau realitatea augmentată și inteligență artificială în afaceri, realitate virtuală sau Internet of Things. Nu e doar teorie, e și practică:...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Internet&Mobile World face din Romania un hub de tehnologie 1

Biohacking sau realitatea augmentată și inteligență artificială în afaceri, realitate virtuală sau Internet of Things. Nu e doar teorie, e și practică: unul dintre invitați își va demonstra ideile într-un mod practic părin implantarea unui cip în mâna unui voluntar. Tentant, nu? Ei bine, despre toate acestea, și nu doar atât, se va discuta la Internet&Mobile World. Expo-conferința de la București are loc în perioada 5-6 octombrie, a cincea ediție beneficiind de prezența reprezentanților din peste 4500 de companii din regiune, după cum mi-au confirmat organizatorii.

Timp de zile, România este un adevărat hub de tehnologie. Subiectele sunt realmente tari. Am avea, printre altele, ceva de genul: biohacking, realitatea virtuală, realitatea augmentată și inteligență artificială în afaceri, trenduri în hardware, tehnologii mobile și Internet of Things. Dacă aș fi în București și nu aș fi prins cu lansarea unor noi proiecte la care lucrez, evenimentul și-ar face loc în agenda mea.

Peste 130 de speakeri internaționali și locali vor urca pe cele 5 scene: Main Stage, Enterprise Stage, Digital & E-commerce Stage, Developers Stage și Marketing Innovation Stage, dedicate specialiștilor în IT, Java, Java Script, Marketing Digital sau E-commerce.

Tehnologia evoluează tot mai mult, iar impactul evoluției este prezent și la nivel de business. Este nevoie de digitalizarea companiilor pentru ca acestea să rămână competitive și chiar să fie cu un pas în fața concurenței. Soluțiile expozanților IMWorld contribuie prin diversitate și adaptabilitate la îmbunătățirea experienței tuturor stakeholderilor implicați: angajați, clienți, parteneri. Reprezentanții companiilor care doresc să-și ducă organizația la următorul nivel au ocazia să găsească uneltele potrivite în cele 2 zile de eveniment/ Mihai Cima, Managing Partner Universum

imw2015-3Organizatorii mi-au pus la dispoziție și o listă scurtă cu temele abordate de câteva invitați în prima zi de prelegeri:

Nathan Watershouse, CEO OI Engine IDEO Innovation, are peste 10 ani de experiență alături de IDEO, una din cele mai importante companii de consultanță în inovație din lume. Va susține o prezentare despre creativitate și instrumentele cu ajutorul cărora aceasta poate fi pusă în valoare la locul de muncă.
James Bidwell, CEO al platformei Springwise, agregator al celor mai promițătoare companii noi la nivel mondial, va susține o prezentare despre trend-urile în digital și IT.
• Markus Kramer, Partner Brandaffairs, este specialist în brand management și poziționare strategică, lucrând de-a lungul anilor în poziții de top în marketing pentru Aston Martin, Harley-Davidson sau Vertu.
Rowan Merewood, Developer Advocate în cadrul biroului Google din Regatul Unit, este implicat direct în proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP), programul open-source ce facilitează oricui accesul la îmbunătățirea versiunilor mobile ale site-urilor.

Chief Cyborg Officer e o funcție reală

Parcurgând lista invitaților și a tematicilor propuse, ochii mi-au rămas ațintiți asupra lui Dr. Patrick Kramer, Chief Cyborg Officer la DIGIWELL. De, pe bune, există funcția asta. El va susține o sesiune despre bio-hacking și “Internet-of-US”, o idee nouă care presupune că în viitor toate persoanele vor fi conectate prin implanturi de chip-uri în creier. Cireașa de pe tort e dată de faptul că tipul își va testa pratic cele spuse prin implantarea unui cip NFC/RFID în mâna unui voluntar.

imw2015-2Internet of Things este o chestie reală

Zona business va dispune de prezentarea unor soluții personalizate în zona: infrastructură, securitate, managementul riscului, CRM, ERP, SaaS, aplicații și software enterprise, soluții cloud device-uri, IoT (Internet of Things), digital marketing, e-commerce și soluții de optimizare a business-urilor online.

Internet of Things nu mai este doar un concept, este mai real ca niciodată și poate simplifica activitatea de zi cu zi la birou, salvând astfel bani și timp. La eveniment vor fi prezentate și sistemele automatizate pentru smart office, smart home sau chiar smart city. Reprezentanții companiilor pot consulta noile soluții de CRM, ERP, conferință video, software de banking sau tehnologie machine to machine.
Specialiștii Dev pot testa robotul programatic Pepper care poate fi învățat limbi străine și care răspunde la interacțiune umană sau demo-uri folosind Arduino și prezentări interactive. În plus, aceștia pot participa la provocările expozanților de a interacționa live cu softul din spatele roboților din standul Raiffeisen Bank, astfel încât să modifice mișcările și comportamentul acestora/ Gabriela Deleanu, organizator Internet&Mobile World.

Accesul la eveniment se face pe baza biletelor achiziționate în prealabil. Participanții au la dispoziție o aplicație – MyConnector – cu care vor putea vedea lista participanțior și a expozanților, vor putea discuta direct și programa întâlniri pentru zilele evenimentului.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.