#hibride

Kings on Ice, între act artistic și penibilitatea organizatorilor

Am fost la Kings on Ice, ediția 2019. Ne-am luat bilete de prin martie, eram deciși să vedem show-ul care se anunța...

Written by Rares Iordache · 4 min read >
Kings on Ice, între act artistic și penibilitatea organizatorilor 1

Am fost la Kings on Ice, ediția 2019. Ne-am luat bilete de prin martie, eram deciși să vedem show-ul care se anunța la Sala Polivalentă. Totuși, ceea ce a început sâmbătă seara mi-a adus aminte de cum anume se face selectarea unui furnizor pe la noi și de cum comunică o companie autohtonă atunci când e pusă într-o situație dilematică. Mă rog, cum comunică în general, dar, e o altă discuție.

Facts. Spectacolul ar fi trebuit să înceapă sâmbătă seara, ora 19.00. Am ajuns la timp, dar, ceva nu miroasea bine: era multă lume adunată și nu se intra în interiorul Sălii Polivalente. Un jandarm, deci, un jandarm, a anunțat lumea adunată și înfrigurată că show-ul se amână din motive tehnice pentru a doua zi. Organizatorii? Nici urmă. Să îi numim, ca să fie și mai vedete decât oricum au devenit: firma clujeană Spotlights. Nu le fac trimitere la site că nu merită, îs realmente prea praf, veți vedea de ce.

A doua zi, ne-am dat seama de ce se amânase spectacolul: nu se închegase gheața. Dar, no, dacă timp de trei zile nu au reușit să o închege, au făcut minuni în 12 ore. Oricum, după 20 minute de patinat, s-a brânzit toată, era mai mult galbenă decât albă. Artiștii au fost obligați să patineze băltit, să survoleze gheața și doar vreo câțiva au fost mai curajoși să-și facă aproape tot numărul. În rest, timorați, multe alunecări sau chiar căzături, am sesizat clar că lucrurile nu erau cum ar fi trebuit să fie. Nu era doar o chestiuță de reușită, dacă le iese sau nu un număr, ci chiar de siguranță. Cireașa de pe tort a fost topirea gheții în mijlocul patinoarului, lucru care l-a făcut pe violonistul Edvin Marton să se poziționeze exact pe centru, să nu mai treacă vreun artist pe acolo. Show-ul era gata după doar vreo 60-70 minute, era limpede asta. Am mai fost serviți cu o căzătură a lui Evgeni Plushenko, care a lovit efectiv unul dintre cablurile de sub pseudo-gheață, iar apa a țâșnit pe suprafața gălbuie. A fost finalul. Sala i-a aplaudat pe artiști pentru strădania lor de a-și duce la bun sfârșit spectacolul pentru care au venit din nou la Cluj-Napoca.

Culpa. La astfel de evenimente, există un organizator. În cazul de față, amatorii de la Spotlights. Ei trebuie să se asigure că totul decurge fără cusur, că de aceea sunt organizatori. Adică, au vreo câteva luni bune să facă asta, să pună la punct toate detaliile, de la închirierea sălii, până la selecția furnizorilor. Punct cu punct. Când ai în față artiști de nivel mondial, trebuie să fii perfect, e simplu. Atunci când iei decizii, trebuie să existe și asumare, nu poți da vina exclusiv pe cei de la implementare. La urma urmei, tu i-ai adus, tu i-ai acceptat, joacă în jocul lor.

Argument.

Mulțumim celor care au făcut efortul de a veni în această dimineață la show-ul KINGS on ICE Cluj-Napoca.
Împreună cu artiștii, vă suntem recunoscători pentru atmosfera creată!
Ne cerem scuze din nou pentru disconfortul cauzat. Toate aceste neplăceri, au survenit exclusiv din vina firmei de producție a patinoarului, care a realizat de mai multe ori suprafața de gheață pentru evenimentul Kings On Ice; argumentul pentru care s-a și optat la o colaborare cu aceștia.
Luni, 9.12.2019, vom comunica împreună cu platformele de vânzare bilete: entertix.ro si my ticket.ro, varianta cea mai simplă de restituire a banilor, persoanelor care au optat să nu mai participe la show. Spotlights via Facebook

Mesajul de mai sus e doar un chin. Trecem peste. Să asum că este adevărat și că selecția acestui furnizor s-a făcut strict pe acest criteriu: că el a asigurat gheața la show și cu alte ocazii. Mergem mai departe: există o problemă. Cum o rezolvi? Păi, în primul rând, îi lași pe oameni să se strângă la Polivalentă, îi lași pe alții să cumpere bilete de la casele de bilete, dai un email ca dovadă și trimiți un jandarm să-i anunțe să vină a doua zi. Epic, nu?

Circul continuă. Cei de la Spotlights văd că nu e ok și lasă show-ul să se scurgă precum gheața neînghețată. Pun un crainic să facă și glume proaste pe perioada momentelor moarte în care firma cârpea gheața cu o stropitoare și se ascund total pe facebook sau în spatele firmei din Ungaria. PS: Ulterior, își schimbă și site-ul, Spotlights – Refund, precizând detaliile returnării banilor pentru cei care nu au participat. Păi, și cu cei care au văzut un show, să-i zicem așa că nu e vina artiștilor că nu au putut arăta ce doreau, și au plătit pentru un show de aproape 3 ore, dar au primit vreo 70 minute? Nimic, Spotlights doarme, e liniște deplină. În plus, marea lor armă din CV, comunicarea, a lăsat cumplit de dorit. Organizatorii s-au închis într-o bulă de cristal, fără vreo intenție de asumare. Mai mult, pentru anunțuri oficiale, Spotlights i-a trimis în față fie pe jandarmi, fie pe…artiști, aspect de un amatorism cumplit.

Niște prieteni canadieni mi-au povestit că Pink și-a amânat un concert în Toronto pentru că era răcită. Băi, Spotlights, ați auzit? Nu că nu se prea auzea sistemul audio sau alte cele de natură tehnică, ci că Pink era răcită. Spectacolul s-a reprogramat peste câteva luni, iar oamenii au primit ceea ce au plătit. Așa se cam face în lumea profesioniștilor, ori se face ok, cum trebuie, ori deloc. La noi, merge și așa, cu cârpeli, cu fie ce o fi. Sigur, o să-mi spuneți: nu se putea în cazul de față. Dar, iată, e mai ok cum a ieșit așa. e mai ok să te chinui și să oferi o dramă în toată regula.

În loc de concluzie. Între timp, Kings on Ice s-a dus duminică seara la Budapesta. Da, două show-uri în aceeași zi. Fantastici, nu? Acolo, show-ul a fost fără probleme, cu casa închisă, evident. Spotlights rămâne cu solicitările de returnare a banilor și cu miile de plângeri la OPC, cele care vor veni și care, probabil, vor pecetlui soarta firmei. Mi-a plăcut, totuși, intenția lor de a intra cu publicul, asta chiar imediat după primele anunțuri cu amânarea. Încercau să răspundă. Când au văzut avalanșa de nemulțumiri, și-au dat seama că treaba este foarte serioasă. În rest, să sperăm că artiștii de la Kings on Ice vor trece peste evenimentul neplăcut și vor reveni la Cluj-Napoca.

Adresă făcută publică de organizatori: contact@entertix.ro.

foto: Facebook Spotlights, că tipii au avut timp să schimbe și bannerul.

UPDATE. Spotlights a primit o amendă destul de mare de la OPC Cluj.

„În urma cercetării a 30 de reclamații depuse împotriva organizatorului Kings on Ice, s-au descoperit mai multe deficiențe. Prin neasigurarea suprafeței de gheață, conform standardelor, evenimentul a fost reprogramat pentru a doua zi, dată la care suprafața gheții prezenta neconformități, consumatorii au fost ținuți în condiții improprii, în frig, nefiindu-le permis accesul de la ora 18 cum era în program, nu a existat comunicare referitoare la reprogramarea spectacolului și nici privind recuperarea sumelor plătite, spectacolul trebuia să țină 120 de minute și a fost comprimat la 70 de minute. Organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă de 50.000 de lei”, comunicatul CJPC Cluj.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile
Făget, două remorci de gunoi 2

Făget, două remorci de gunoi

Rares Iordache in #hibride
  ·   2 min read

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.