Magia este în fapte: peste 2.100 de alergători au strâns 13.650 l de carburant pentru Asociația Magic

Magia este în fapte: peste 2.100 de alergători au strâns 13.650 l de carburant pentru Asociația Magic 1

Alergătorii nu ard carburantul, ci îl strâng. Mă rog, ard și ei combustibilul propriu când aleargă. Pe restul, îl strâng și-l oferă celor care au nevoie de el. Sâmbăta care a trecut a fost despre magie, despre lucrurile frumoase pe care le putem face, puțin câte puțin. 13.650 l carburant, peste 2100 alergători, totul în cadrul unei curse virtuale în cadrul campaniei #rompetrolmagic. Rompetrol a transformat fiecare kilometru parcurs într-un litru de carburant pentru Șofer de suflet , un proiect Asociația Magic.

Am oferit cât am putut, nu mult, dar s-a adunat la restul

Era un weekend destinat unei ieșiri în afara Clujului, pe coclauri. Vremea nu tocmai grozavă a dat totul peste cap și am rămas în oraș. Într-un târziu, prin ceva canal, nu mai rețin, am dat peste apelul lui Vlad Pop. Lucrurile erau deja aranjate într-o logică, urma să alerg pentru cauză și să merg spre Parcul Central să-i ofer lui Vlad puțin suport moral.

El alerga în intervalul ora 5-22. Am pornit spre Făget la 5.40 am pentru puțină diferență și mirosul înierbat al dimineții. După 12 km, eram la intrarea în parc, când l-am zărit pe Vlad la bustul gol, evident. L-am ajuns pe poteca din lateral și am pornit laolaltă vreme de mai bine de un ceas de povești minunate. Am aflat că se pregătește de următorul Arctic 6633, proba lungă de data aceasta, am furat câteva idei foarte bune pentru partea de recuperare și alergare distanțe lungi și, nu în ultimul rând, am aflat că magia este în fapte. Vlad este un om al acțiunii, crede cu tărie că stă în puterea noastră să mișcăm și să schimbăm lucruri.

Am dus ritmul într-o cadență relaxantă, însă picioarele nerefăcute total după ultra-ul din Apuseni dădeau semne de oboseală. M-am simțit ușurat cumva, alergasem împreună aproximativ 14 km și urma să-l las într-o companie plăcută: Ionuț Rada tocmai poposea pe aleea din parc și urma să-l însoțească la rându-i pe Vlad.

A fost despre magii și despre o frumoasă alergare de 28.15 km pentru mine. Vlad a strâns 104 km, un mare bravo și pentru acest lucru, nu doar pentru acțiunea în sine.

Nu uitați că magia este în fapte, este adevărat.

2 Comments

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rares Iordache

© 2023 Rares Iordache