#jurnaldebord

Maraton Apuseni msg systems: Povestea din spatele surprizei frumoase ultra-maraton

Maraton Apuseni msg systems a crescut, s-a făcut mare și frumos. De fapt, frumos a fost mereu, că doar de aceea se...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Maraton Apuseni msg systems: Povestea din spatele surprizei frumoase ultra-maraton 1

Maraton Apuseni msg systems a crescut, s-a făcut mare și frumos. De fapt, frumos a fost mereu, că doar de aceea se adună lumea de mai bine de șapte ani la Băișoara să alerge pe poteci de munte. Așa, ne-a fost dezvăluit un secret bine ascuns de ceva vreme: anul acesta, ediția a opta, Maraton Apuseni va dispune și de o probă de ultra-maraton de 70 de kilometri. Cum să nu fi fost vreo vorbă suflată în vânt despre asta? Cum să nu se fi auzit pe undeva? Organizatorii au tăinuit bine misterul și ne-au dat pe tavă, aproape ad-hoc cu înscrierile, surpriza asta faină de tot. De ce și, mai ales, cum? Ei bine, am stat la povești cu Răzvan Samoilă, unul dintre promotorii ideii.

De ce?

Am gândit că Maraton Apuseni e suficient de matur încât să crească, să putem adăuga o nouă probă, una serioasă. Numărul de alergători e din ce în ce mai mare și ne-am spus să oferim și această oportunitate celor care vin să participe. Concursul a căpătat o experiență semnificativă. De-a lungul anilor, am adăugat proba de cros, parcă, prin 2014. Era momentul să ne îmbogățim și cu această cursă lungă. Nu am copiat un model anume, ci pur și simplu am dorit să oferim alergătorilor această posibilitate și în partea aceasta de țară. Nu vom schimba strategia, nu se schimbă cu nimic Maraton Apuseni msg systems. Nu știu nici dacă vom mai adăuga ceva suplimentar anii următori, ne concentrăm atenția pe ce avem acum, mi-a spus Răzvan Samoilă.

Secret sau, mai bine zis, în secret! De fapt, organizatorii s-au gândit de ceva vreme la varianta asta și a venit cumva firesc. E mai bine așa, să vină de la sine, organic, nu forțată de nicio împrejurare. Să vă uitați cu atenție la datele problemei, o să vedeți cât de calculați au fost toți cei implicați în organizare. Ar trebui să le mulțumim pentru asta.

Ne gândim de ceva vreme la această opțiune. Solicitările au venit și din partea alergătorilor. Atunci, am zis să facem. Am ales o variantă care să fie îndreptată și spre cei care se gândesc să debuteze la competițiile de ultra-maraton. Pe zona 3500-3600 diferență cu 70 km, nu era nimic. În plus, relieful ne oferă multe variante. În acest mod, am ales un traseu cunoscut, cel de maraton, la care am adăugat o buclă de 27 km cu 1100 km diferență de nivel. Alergătorii vor ajunge de trei ori la Skiland, iar acest lucru ne oferă nouă oportunitatea de a avea grijă de absolut toți cei înscriși, mi-a mai povestit Răzvan.

Cel care a venit cu ideea traseului varianta ultra-maraton a fost domnul Dinu Mititeanu, un foarte bun cunoscător al zonei. De altfel, domnul Dinu este autorul inclusiv a traseului de la proba de maraton.

Haideți să vedem, avem așa: start la 6.00 dimineața, de cum răsare soarele, traseu de maraton, revenire la Skiland, unde îți poți lăsa un drop-bag cu cele necesare, o pauză mai lungă sau cât simți tu și o ultimă buclă de aproximativ 27 de km până pe Muntele Bocului. Timpul limită de străbatere a traseului este de 14 ore și jumătate. Așadar, cei care am optat pentru această probă o să ne punem suplimentar în rucsacul de alergare o frontală și un dispozitiv GPS, deși traseul va fi marcat în stilul Maraton Apuseni, adică foarte bine și cu mult potențial de a te face să zâmbești.

Se mișcă deja lucrurile, nu mai este foarte mult timp. Locurile se dau, vorba aia, ca pâinea caldă, dar ultra-ul e puțin diferit și altceva. Va fi cu emoție, din nou, pentru că am decis acum ceva timp ca Maraton Apuseni să fie un loc al premierelor. Ce, cum, cât? Vedem și ne (re)vedem la start, pe 26 mai. Îmi zic doar atât: vreau să-l termin cu zâmbetul pe buze. Spor la alergări și fugi!

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.