#hibride

Mizeria taxei auto sau taxa auto ca mizerie nationala

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Îți plătești taxa auto pe mașina pe care ți-ai luat-o, nu contează cât. O plătești. Apoi, vei afla că ai fost fraier că ai făcut-o și dai statul în judecată. Surpriză: un tribunal îți dă dreptate, statul ți-a impus ilegal o taxă. Bun, tribunalul obligă statul să-ți dea banii înapoi, dar acesta din urmă zice că îi va returna când va avea fonduri. Uite așa, te trezești cu taxa eșalonată pe cinci ani, adică cu un mizilic livrat în bătaie de joc în cont, fără să te anunțe cineva când anume se face. Tu parcă ai dat toți banii deodată, adică nu ți-a eșalonat nimeni taxa.

Mai mult, iei decizia să îți schimbi mașina, să-ți iei una mai nouă. Vine statul și zice: ăla care-ți va cumpăra mașina, trebuie să plătească, din nou, timbrul de mediu. Păi, știi, tu l-ai plătit și un tribunal a zis că nu-i mișto ce faceți. Statul: nu, acum e altceva. Vin clienții și întreabă, apoi pleacă, mno, taxă, alea-alea. Tu rămâi cu mașina ta, bună, dar mai veche. Tu voiai una nouă. Deci, care-i faza cu înnoirea parcului auto?

A, ai ghicit: programul rabla. Adică, dă-ți mașina veche pentru una nouă. Păi, cine are fondurile suficiente să plătească enormitățile alea de prețuri. Statul: ia-ți ceva mai ieftin. Glumă, nu? Mașina ta, chiar dacă mai veche, e mai cool decât una nouă mai ieftină.

Las’, e bine că vor veni vremurile când va fi fără taxă auto și-ți vei lua ceva mai nou. De ce nu nou? Nu ai citit mai sus? Păi nu erai eco & stuff? Ba da, știu că ești, dar știu și ce ai în buzunare. Așa că, micuțul ăsta, statul, poate să-și ia taxa și să și-o vâre undeva. Eu i-am plătit-o, sunt obligat să o mai plătesc o dată, la vânzare (mno, negociere) și o mai plătesc și pe mașina pe care o iau. Peste tot. Pas.

E ok să fie aplicată taxă de mediu, dar să fie și făcută cu cap și în sensul sprijinirii reale de a întineri parcul auto. Alte tipuri de hilarități? Vă invit să calculați niște taxe aiurea la anumite mașini, să vedeți ce scoruri vă ies.

Cât despre 2017, zvonuri, anulări, accize și alte taxe, să auzim de bine. Presimt că va fi un alt tip de aiureală sau fraiereală, cine știe.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

2 Replies to “Mizeria taxei auto sau taxa auto ca mizerie nationala”

    1. pai, e firesc, nu? adica, platesc pt un autoturism, iar, la vanzare, cumparatorul meu nu o mai plateste, slava domnului. dar e nefiresc swi cealalta situatie> am platit-o, tribunalul a zis ca-i ilegal, dar, la vanzare, clientul plateste din nou. uei.

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.