#hibride

Nimic sigur cu ferma din Floresti? Totusi, Agentia de Mediu: acolo se cresc pui de 40 de ani

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Cea mai mare comună din România nu e nici cea mai frumoasă, nici cea mai bogată în orice ați vrea voi. Recent, dincolo de probleme știute deja de mulți, s-a zvonit de re-autorizarea celebrei ferme de pui. Ei bine, am luat legătura cu cei de la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, care mi-au confirmat că nu există vreo decizie clară în acest sens, dar mi-au inserat și informația că activitatea de creștere a puilor se defășoară pe acel amplasament de 40 de ani.

Așadar, Consiliul Județean Cluj a aruncat mingea pe terenul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, că ei doresc re-autorizarea. Totuși, acest mecanism presupune existența unei comisii din care fac parte mai multe instituții, inclusiv cei de la CJC. Cert e că nu e nimic sigur, să zic așa.

Întâi de toate, s-a realizat un document draft, adică o schiță a autorizației integrate. Din Colectivul de Analiză Tehnică (CAT) fac parte atât Consiliul Județean Cluj, cât și Prefectura Cluj. Poate, de aici scurgerea informației.

Mai apoi, nu s-a luat o decizie, încă se lucrează, analizează și se parcurg etapele autorizării. Totuși, Agenția pentru Protecția Mediului Cluj punctează clar că activitatea de creștere a puilor se desfășoară pe acel amplasament de foarte multă vreme. Vă redau pasajul din documentul primit de mine:

Până în prezent, nu a fost luată nicio decizie, în sensul emiterii autorizației
integrate solicitate de SC Bravinvest SRL pentru activitatea de creștere
intensivă a puilor pentru carne la Fermele 17 și 18 pe amplasamentul din
localitatea Florești, fosta Avicola Florești, jud. Cluj, activitate cară se realizează
pe acest amplasament de aproximativ 40 de ani și care a deținut Autorizația
Integrată de Mediu nr. 15/21.06.2006, revizuită la data de 30.05 .201 1;

Așadar, rămâne deschisă întrebarea: care a fost întâi, oul sau găina?

Vezi documentul APM Cluj aici.

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.