Povestea unui indian genial, Srinivasa Ramanujan

Read Time:1 Minute, 10 Second

#rec. Srinivasa Ramanujan a fost un matematician indian de geniu în cea mai autentică formă. Nu a avut studii aprofundate în domeniu, iar formulele sale, de neînțeles pentru o minte obișnuită, erau manifestări ale vocii divinității sale. A fost marea mirare a matematicianului englez G. H. Hardy: cum este posibil ca un tip de pe străzile Indiei să aibă găsească astfel de soluții la unele probleme văzute drept imposibile.

L-a asemănat cu mai cunoscuții Euler și Jacobi. Ei bine, mai multe despre Ramanujan puteți găsi aici. Povestea sa a inspirat filmul: The Man Who Knew Infinity.

Se urmărește îndeaproape viața sa, plecând de la încercările necontenite de a-și găsi un job în India, la condițiile în care locuia comparativ cu ce anume reușea să noteze pe puținele foi pe care le avea la îndemână, ajungând la conexiunea cu Hardy și drumul la Cambridge.

Distribuția este interesantă, iar Dev Patel și Jeremy Irons și-au intrat bine în roluri. Nu se insistă excesiv pe aportul la matematică pe care l-a avut Ramanujan, dar nu cred că asta ar fi fost intenția regizorului. Când vrei să treci în revistă întregul șir narativ al vieții unui astfel de tip, ai scenarii variate pentru un timp foarte scurt. Ca atare, filmul intră la secțiunea #rec de la mine de pe site, una cu care sper să vă obișnuiesc de acum înainte.

Sursa foto: IMDB

About Post Author

Rares Iordache

#digitalmanager, #autor, #magento, #wordpress, #ecommerce specialist, #PhD, #blogger, #alergator, #ciclist
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: