#hibride

Povesti din 17 gradinite particulare. Partea a II-a. Cum sa nu-ti mai duci copilul la gradinita dupa doar o zi

Experiențele în grădinițele clujene particulare, mă rezum la acestea că despre ele am aflat povești și de unele m-am lovit, pot fi...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Povesti din 17 gradinite particulare. Partea a II-a. Cum sa nu-ti mai duci copilul la gradinita dupa doar o zi 1

Experiențele în grădinițele clujene particulare, mă rezum la acestea că despre ele am aflat povești și de unele m-am lovit, pot fi de la ciudate până la traumatizante de-a dreptul. V-am povestit despre câteva situații întâlnite de Bianca. Cum ați intuit atunci, se poate și mai rău, adică să ajungi să iei decizia de a nu-ți lăsa copilul la acea grădiniță după doar câteva minute petrecute în acel mediu.

Aceste instituții private îți oferă facilitatea unei perioade de acomodare a copilului la mediul de acolo. Este vorba despre o perioadă care poate varia de la o săptămână până chiar la o lună în funcție de cât de rapid se adaptează copilul la activități, colectiv și programul de acolo. Ei bine, acesta este momentul în care poți lua o decizie, să rămâi și să-ți duci copilul acolo sau să spui pas. Ce te faci când primele impresii lasă total de dorit? Fugi cât vezi cu ochii, ai zice. Unde? 905 copii au rămas în afara sistemului de stat și au șanse mari să ajungă în privat, adică fix de unde am pornit povestea. Bine, știți că grădinițele de stat sunt o altă poveste, necesită un alt subiect, al post special la cât de complicate par lucrurile și acolo. Revenind la caz, administrația Boc a decis să ducă acele familii în mediul privat, fără prea multe menajamente sau informații analizate. Îi ducem acolo și gata. 800.000 de euro băgați într-un privat care poate isca destul întrebări, inclusiv cauza afacerilor care pot răsări peste noapte la cerințele pieței. Oare, întreb, cu acești bani, nu se putea finaliza grădinița/ creșa din cartierul Mănăștur? Întreb.

Vă las în compania experiențelor de doar o zi pe care le-a avut Bianca în unele grădinițe clujene:

Azi intentionez sa va spun care au fost motivele pentru care am renunțat la a-mi mai duce copilul la unele grădinițe după doar o zi:
1. Intr-una din ele copiii nu au primit a doua chiftea la pranz decât daca au mancat toti cartofii. ATENȚIE! a doua! Nu a patra, nu a saptea (nu ca astea ar fi trebuit conditionate) si ATENTIE DIN NOU! A doua chiftea din meniul PLĂTIT de părinți!!! Daca vreti si credeti ca e important, va spun si dimensiunea chiftelei: perfect rotunde, cu un diametru de 1,5 cm (pana va luati ruleta sa vedeti cat e asta, va fac conversia in NUCI: cam cat o nuca medie.)
2. De la alta l-am luat transfigurat din cauza stresului acumulat. ATENTIE! A stat cam o ora jumate. Atentie din nou! Copilul nu suferea de anxietate de separare, dimpotrivă, era un copil foarte dornic de societate si cu un grad de adaptabilitate mare. Si cu toate acestea…
3. Alta nu a putut sa o inscrie pe Olga in grupa mica ca nu permite sistemul. Adică, Olga la 2 ani si 3luni trebuia inscrisa la cresa, conform exigentelor sistemului. Chiar daca toate aptitudinile si abilitatile ei erau la nivelul copilului de 3 ani, CNP-ul o trăda si sistemului nu ii plac păcălelile acestea.
4. Într-una mi-am surprins copilul stand pe spate, pe mocheta si jucându-se cu avionul si la ora 9.00, si la 9.45, si la 11.00. Nu, nu o posibila răceală la plămâni ma preocupa, ci lipsa de activitate. Culmea e ca si doamnele stateau la aceeași masuta, in același colt si povesteau. Aici era aplicata cu succes “joaca libera”.
5. La alta, copilul a fost scos din sala după 45 de minute pentru ca asa era protocolul de acomodare. Copilul a fost practic dat afara din sala. El isi mai dorea sa rămână, dar doamnele nu se pot adapta nevoilor copilului. Tot acolo, in acele 45 de minute era ținută in sala o fetita care plangea fara oprire dupa mama, dar, pentru că era in a treia zi, protocolul spunea ca trebuie sa rămână singura macar o ora si jumătate. Presupun ca atat a ramas. Unde-i lege, nu-i tocmeala!
6. Intr-o gradinita ce adopta o pedagogie alternativa educatoarea a gestionat atat de gresit un conflict minor, încât a produs mai multe daune pentru ambele parti implicate, decat daca lasa lucrurile nerezolvate.

Așadar, cred că e ok să nu acceptăm orice, mai ales atunci când sumele scoase din buzunare sunt mari.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.