Prima carte interzisa: Interpretarea viselor a lui Freud

Read Time:1 Minute, 15 Second

Când te apuci să citești de capul tău, adică, dincolo de programa școlară și de sfatul profesorilor, îți dai seama că fracturezi o groază de chestii interzise. La mine s-a întâmplat prin clasa a IX-a. Până atunci, am fost elevul conștiincios care nu a ieșit din recomandări.

Ei bine, pe atunci a apărut dorința de a citi ceea ce fusese interzis. Vă dați seama, e ca și cum i-ai spune unui copil: nu ai voie să faci aia. Fix aia o face!

Era perioada regăsirii în materie de lectură, iar pedagogia a fost terenul proprice. A plusat tipul de la catedră, un profesor fantastic. Arunca în mine cu tot soiul de titluri și autori, eram vrăjit. Efectul halucinogen fusese imprimat prin remarca: dar nu vă recomand lecturile acestea.

Așa am ajuns la primul pas pe terenul interzisului: Interpretarea viselor a lui Sigmund Freud. Au urmat Szondi și Lombroso. Totul era acompaniat cu teoriile platoniciene sin sfera pedagogiei , într-ale pedagoiei ca artă de a învăța pe toți toate.
Bine, ce dracu am înțeles eu din Freud la vremea aia? Mai nimic, dar ideea în sine conta. Cine mai citea chestiile alea? Oricum, aceste lecturi aveau să mă ajute mai târziu, dar doar mai târziu. De altfel, a contat atât de mult, încât trecusem la Metafizica lui Aristotel. Adormeam, desigur, cu ea în brațe seara, dar îmi băteam creierii cu ea.Dar, despre somnul dulce în timpul lecturii, pe altă dată.

Ca atare, care a fost prima voastră carte interzisă?

About Post Author

Rares Iordache

#digitalmanager, #autor, #magento, #wordpress, #ecommerce specialist, #PhD, #blogger, #alergator, #ciclist
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Prima carte interzisa: Interpretarea viselor a lui Freud

  1. cred că Nietzsche. :)) mi-o interzisese frate’miu. oricum, cred că am avut per ansamblu mai multe lecturi cuminți. l-am citit mai puțin pe Freud și mai mult pe Jung. 😀

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: