#jurnaldebord

Sa-mi fac o nebunie: 2x2race. Ma cam trec fiori sau sunt doar simple furnicaturi?

Emoție. Aspirații. Vise. 2x2race. Se apropie, a început numărătoarea inversă pentru mine. Până acum, pot zice că e cursa supremă, aia care...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
Sa-mi fac o nebunie: 2x2race. Ma cam trec fiori sau sunt doar simple furnicaturi? 1

Emoție. Aspirații. Vise. 2x2race. Se apropie, a început numărătoarea inversă pentru mine. Până acum, pot zice că e cursa supremă, aia care va scoate tot din mine, în care voi avea o mie de gânduri de metrul pătrat. Nu că la Maraton Apuseni msg systems n-aș fi avut, dar am în față Vârfurile Moldoveanu și Negoiu, cele care mi-au făcut ceva problemuțe pe o simplă tură de trekking. Pot? Da, pot. Aici nu e doar chestiune de fizic, cum bine spuneau câțiva alergători de la care am furat idei, e și despre psihic. E nevoie să fii tare ca muntele pe care-l urci în alergare.

Nu e în mod necesar despre cursa în sine, e despre fiecare dintre cei care vor alerga. Va fi despre mine, asta o știu. De la primul kilometru și până la ultima coborâre de pe Negoiu. Sper să o apuc în timpii regulamentari, că nu am garantat nimic. Viorel Pălici are cu siguranță, dar la el e altceva. El va zbura pe acolo, eu sunt doar un simplu pasionat de alergare, nu mă intitulez nici măcar sportiv amator. Sunt doar pasionat. Voi alerga cu și din pasiune. Pasiunea cu durerea? Merge! Nu v-am zis că e despre fiecare dintre noi?

Voi pleca tare din start. Parol! Ha-ha. Voiam doar să vă pun pe gânduri. Voi încerca să fac ce am reușit la Apuseni: să alerg cât mai mult din traseu și să mă bucur de cursă. 2x2race e o nebunie mai veche pe care le-am împărtășit-o amicilor. Evident că s-au crucit, cum dracului să alergi până pe Moldoveanu și Negoiu în aceeași zi? Pe Moldoveanu, nu am reușit să ajung, m-au făcut praf bocancii și bălăurelile aiurea. Pe Negoiu, am ajuns decimați, unii din trupă n-au atins vârful. A fost un efort susținut, cu plecare la 3.00 din Cluj-Napoca și făcut totul dus-întors. Am tras cu urechea și cu ochiul, am învățat de la cei mai buni ca mine. Am crescut și în alergare, am ajuns să alerg maratoane montane, să alerg distanțe măricele, să pedalez mult de tot, chiar să promovez tipul acesta de deplasare urbană în Cluj-Napoca. Acesta este preambulul cursei. Va fi fain, cu emoție.

Schimbare de garderobă pentru 2x2race

Și pentru această cursă, am ales echiparea low-profile din perspectiva prețurilor investite. Sunt multe motive la mijloc, dar merg pe principiul că poți face lucrurile și fără investiții halucinante. Dat fiind faptul că vechiul meu rucsac Kalenji 5 l era neîncăpător, am decis să trec mai sus. Cel de 9-14 l tot de la Kalenji nu m-a mulțumit. Era doar o foiță subțire cu singurul avantaj de a plasa bidoanele de apă pe bretele. În rest, aceeași apă de ploaie. Trecând pe la raionul de trekking, am văzut un rucsac mai micuț: Forclaz 22 Air Verde. Era pus la copii, însă, discutând cu tipii din magazin și văzând review-urile, mi-am dat seama că era pus acolo doar din cauza construcției, ușor mai înguste sus, ceea ce-l face potrivit și pentru alergare. L-am probat și testat a doua zi la o tură prin Făget. Rezultatul: foarte bun, își face treaba, mă simt comod cu el.

Am decis să nu utilizez nici aici pantaloni mulați, la fel ca la Apuseni. Voi merge pe un șort mai larg, de alergare pentru vreme mai caldă, chiar dacă voi fi în Făgăraș, și dintr-un material care absoarbe şi evacuează transpiraţia. Mă rog, testat, dar rezultatul nu a fost îmbucurător. E răcoritor, dar menține destul de mult timp transpirația. Oricum, la suma investită, cum spuneam, mă voi descurca ok cu el.

În rest, aceeași Kalenji XT 6, de care sunt foarte mulțumit în continuare, aceleași jambiere de compresie de la Fuby (not so funny), tricoul tehnic al competiției (păstrez tradiția) și bandana pe cap. Aș mai adăuga și frontala (am două, una de rezervă), pelerina de ploaie, o haină mai groasă, pantaloni lungi, foiță, mănuși și alimente. De aici înainte, cursa și dispoziția de bine.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.