#jurnaldebord

Miros de alergare montana: hai la Maraton Apuseni! Vezi cu ce noutati suntem asteptati

Am așteptat nerăbdător clipa deschiderii înscrierilor la una dintre competițiile de suflet: Maraton Apuseni. Decizia de a mă înscrie nu a fost...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
Maraton Apuseni 2016

Am așteptat nerăbdător clipa deschiderii înscrierilor la una dintre competițiile de suflet: Maraton Apuseni. Decizia de a mă înscrie nu a fost fără emoții, căci am optat pentru proba de maraton. E o provocare, dar știți cum e: nu voi avea certitudinea că pot face un maraton montan decât încercând să fac unul. Evenimentul este unul special anul acesta din mai multe puncte de vedere, iar unul dintre ele este că această cursă este inclusă în prima ediție oficială a Circuitului Carpaților, care reunește cele mai importante curse de alergare montană din țară. Anul trecut a fost episodul pilot al acestui circuit, însă de anul acesta se încearcă standardizarea organizatorică a 13 competiții de alergare montană. Deci, de anul acesta Circuitul Carpaților este unul oficial.

Ca atare, e de alergat, prieteni. Dar, să vă spun câteva despre cursa de anul acesta, una atât de așteptată de foarte multă lume. Organizatorii au pregătit 1400 de kituri de concurs pentru cei care vor bălăuri în alergare pe Muntele Băișorii. Trebuie știut că fiecare probă are o limită de locuri disponibile: 300 la maraton, 500 la semimaraton, 300 la cros și 200 la family. Competiția crește de la an la an în privința participanților, iar proba de cros a condus în mod cert spre asemenea rezultate.

Ediția anterioară a fost o încercare pentru întreaga echipă de organizare. Creșterea de aproape 40% pe care ne-au adus-o introducerea probei de cros, buna organizare din anii anteriori și calitatea kit-ului de concurs din 2015 ne-a bucurat dar ne-a pus și în fața unei provocări logistice de amploare ce s-a tradus într-o creștere a numărului de parteneri, furnizori și voluntari și a necesarului pentru aprovizionarea punctelor de alimentare și pregătirea kit-urilor de concurs. Anul acesta ne așteptăm în cotinuare la o creștere organică însă foarte probabil vom opri înscrierile odată ce vor atinge plafonul superior de 1400 de concurenți deoarece stațiunea are un număr limitat de locuri de cazare pe care le-am depășit oricum în 2015,” spune Mihnea Prundeanu – alpinist și unul dintre coordonatorii evenimentului.

Maraton Apuseni 2016

E clar, oamenilor le place la Băișoara, le place de organizatori, de voluntari, de atmosferă, totul e special la această cursă. Așadar, pe 28 mai voi fi la Băișoara, acolo unde mulți oameni frumoși vor alerga la una dintre cele mai frumoase competiții de alergare montană din România. Haideți și voi!

Cât despre mine, alerg, alerg și alerg. În general, cam pe unde apuc, dar am făcut și ture faine. De acestea să aveți parte și voi până la Maraton Apuseni 2016! Distanța maximă parcursă până acum a fost 29 km cu o ușoară diferență de nivel, la urcarea prin Făget. Pe pur trail, mă laud doar cu un semi-maraton parcurs cu bine, fără emoții.

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

2 Replies to “Miros de alergare montana: hai la Maraton Apuseni! Vezi cu ce noutati suntem asteptati”

 1. Eu vroiam la semi, dar m-am trezit tarziu, asa ca anul asta raman cu: debut la RSR, apoi Maratonul Olteniei, Iezer Papusa Trail, Hercules, poate Cindrel in alergare. Sigur confirmat BHM in 14 mai. Se anunta un an plin, dar este doar o treapta, la anul vrea sa merg la RSR Custura, Maraton Apuseni semi si apoi the most the, Negoiu X2.
  Multa bafta!

  1. @Diaconu Radu Ionut,
   oau, chiar ca plin, ai ceva de lucru 🙂 bravo si bafta!
   sincer, si pe minte ma tot trage de maneca acel Negoiu X2 🙂 Intai de toate, sa termin un maraton si mai vad apoi cu ce completez lista. spor la pregatiri

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.