#tech

Selfie altfel – cum sa-ti faci o poza cu o camera pinhole in fata unui obiectiv cultural

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Nu v-am povestit despre Selfie altfel, am tot amânat momentul. Am aflat oarecum întâmplător despre proiect, printr-un email. Inițiativa aparține Asociației Sinaptica, iar tema m-a surprins, mai ales în contextul cărții mele. Când tu ai scos Selfie, descoperirea feței, iar o asociație vine cu ideea unui Selfie altfel, atunci ți se aprind niște beculețe. Bine, ar fi fost și mai fain ca lor să li se fi aprins înainte de derularea proiectului, dar să vă spun despre concursul lor recent lansat. E interesant, să nu spun chiar mișto, căci vă provoacă să vă faceți un selfie cu o cameră pinhole în fața unui obiectiv din patrimoniul cultural din România. Ce este o cameră pinhole.

Ca atare, e simplu, avem un concurs online de fotografie având ca subiect: realizarea unui selfie în faţa unui obiectiv de patrimoniu cultural de pe teritoriul României, folosind o cameră pinhole și/sau un dispozitiv digital (telefon sau cameră foto). Toată treaba se va desfășura în perioada mai – septembrie 2016.

Cei care se vor simți atrași de tematică sau de orice alt element al concursului, se vor putea folosi de site-ul www.selfiealtfel.eu, urmând să-și creeze un cont și să-și încarce fotografiile. Utilizatorii au parte și de un tutorial care-i învață cum să-și realizeze propria cameră pinhole. A, și elementul cireașă de pe tort: vor fi premii în bani, în valoare de 600, 500 şi 300 lei și trei ebook-uri având ca subiect fotografia.

Selfie altfel și-a propus o percepție diferită a fenomenului selfie, una bazată pe o altă tehnică de (auto) fotografiere. Inițiatorii au susținut și ateliere pentru a-i învăța pe utilizatori cum să-și folosească în mod creativ propriile camere pinhole. Lucrările realizate vor fi prezentate, promit inițiatorii proiectului, în cadrul unor expoziții în Timișoara, București și Târgoviște.

 

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.