#hibride

Tag+, o prostie de la Samsung menita sa distruga creierele copiilor

Samsung a lansat o aberație pentru copii, una împachetată și prezentată super mișto: Tag+. Este vorba, mai exact, despre un soi de...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
Tag+, o prostie de la Samsung menita sa distruga creierele copiilor 1

Samsung a lansat o aberație pentru copii, una împachetată și prezentată super mișto: Tag+. Este vorba, mai exact, despre un soi de dispozitiv cu buton cu ajutorul căruia copiii își re-semnifică jucăriile. Ha-ha. Adică, atunci când sunt mega-plictisiți, apelează la Tag+ și se “conectează” la jucării sau la o rețea unde se pot conecta alți copii.

Mai concret, când copilul tău nu mai știe cum să se joace cu o jucărie, vine device-ul ăsta de la Samsung și îi spune cum anume să o facă. Ei bine, uitați de creativitate sau spontaneitate, apăsați butonul și stați liniștiți, copiii dumneavoastră sunt pe mâini bune.

Interacțiuni intuitive? Păi, așa le-au zis cei de la IQuads & smark.ro, adăugând că uluitorul dispozitiv (asta e de la mine) deschide noi posibilități de distracție pentru copii. Ah, serios?

Experiențele multiple cu o jucărie sunt acelea în care copilul investește la nesfârșit acea jucărie, nu are nevoie ca un device să-i spună cum și ce să facă. Bine, asta dacă nu-ți vrei copilul plantă. Dacă îl vrei așa, îi poți lua tot soiul de dispozitive care să-i spună și să-i arate cum să se joace.

Nu sunt împotriva utilizării pozitive a tehnologiei, ci doar împotriva stârpirii imaginației copilului printr-o utilizare neadecvată a ei. Da, Tag+ este un exemplu în acest sens. Sunt convins că nu acesta este cel mai bun produs Samsung.

Copiii nu au limite în privința imaginației lor. Maturizarea lor vine ca prim element de limitare, iar noi contribuim decisiv. Am pus constant imaginația și jocul pe primul plan atunci când vine vorba de copii. Sunt două elemente de care trebuie să ne îngrijim serios.

Foto: pixabay.com

 

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.