#jurnaldebord

Am testat produsele GU Energy, alergare si ciclism. Review

Am la activ vreo două competiții de trail la care mi s-au lungit urechile după efectul gelurilor de revigorare. Să le zicem...

Written by Rares Iordache · 3 min read >
Am testat produsele GU Energy, alergare si ciclism. Review 1

Am la activ vreo două competiții de trail la care mi s-au lungit urechile după efectul gelurilor de revigorare. Să le zicem așa. Pe cățărare, pe plat, cu pauze, cu sau fără apă, în orice situație nu a contat, efectele se lăsau așteptate. Dă-i cu apă, dă-i cu gel și așteaptă karma. Mi-am spus atunci că nu mai merg decât pe mâna glucozei și pe ce mi-o pica de la organizatori pe traseu, o bucățică de banană, un biscuite sau un gât de isostar. În rest, apă cât cuprinde și rugi adresate corpului și psihicului. Recent, am zis să accept o provocare: să încerc ceva testat de o seamă de oameni care aleargă. Și aleargă, frate. E vorba despre produsele GU Energy.

Trebuie să vă avertizez că nu sunt un sportiv de performanță, ci doar un pasionat de alergare și ciclism. Dar, poate că varianta asta e super ok pentru o testare sau o altfel de testare, să se vadă cum percep aceste produse și pasionații de ceste sporturi.

Energizare pe bicicleta

Am decis să încep la ciclism prin produsele Gu Energy Chews, adică niște jeleuri energizante. Am pornit din Cluj înspre Muntele Rece și, mai apoi, spre Cariera Corabia, un loc înspre Măguri-Răcătău. În total, aproximativ 66 km. M-am alimentat relativ ok acasă, mi-am luat suficientă apă la mine și pungulița cu jeleuri. Am luat primele pe la jumătatea drumului, atunci când simțeam deja și senzația de foame. Nimic deranjant la stomac, iar pedalatul a continuat în condiții perfecte. Surprinderea a venit tocmai la revenire, atunci când, de obicei, mai trădez momente de oboseală. Ei bine, acum a fost un ritm susținut până acasă. Verdictul a fost pozitiv pentru jeleurile GU Energy.

Nu incercati sa va treziti din somn cu gelurile

După experiența pe bicicletă, am trecut la gelurile energizante Gu Energy aplicate în timpul alergării. Dar mi-am spus să măresc miza. Ce ar fi dacă m-aș trezi la ora 5.30 dimineața, nu aș mânca nimic, mi-aș pune echipamentul și aș goni pe străzi cu un gel GU în buzunar? Ei bine, nu prea e recomandat, din câte am aflat. Să vă explic de ce: 1. încă eram în stadiul de obișnuință cu alergatul la ora aia, corpul meu era somnambul încă; 2. atunci când sari din somn în papuci și începi să alergi, gelurile nu te vor trezi; 3. distanțele parcurse la acea oră nu vor necesita musai un gel. Aș merge pe ideea: dacă nu poți nici atât, n-are sens să te chinui cu mai mult. Verdictul a fost: nu încerca să te ridici din pat cu gelurile GU, ele sunt pentru cu totul altceva.

rsz_img_20161001_173606Primul test mai greu a fost trecut cu brio

Am zis să schimb registrul, să merg pe ceva mai greu, de anduranță. Zis și făcut. Am luat Meseșul în piept și am pornit din Zalău spre Ciumărna. Am avut la mine două geluri și un bidon cu apă. Practic, am urcat muntele acesta de două ori, spre Ciumărna și, apoi, la revenirea în Zalău. În total, aproximativ 22 km de alergare cu diferență de nivel. Un gel a fost luat la plecarea din Ciumărna, iar a doua urcare a Meseșului părea un fleac, eram super odihnit. Pe la jumătatea urcării, în schimb, s-a resimțit lipsa hidratării adecvate cu apă, căci izvorul găsit pe drum nu mai avea apă potabilă. Am luat și al doilea gel și am ajuns în vârf. O pauză, iar a doua coborâre a fost la fel de relaxantă ca prima. Atenție, gelurile nu vă vor vindeca de crampele musculare. Eu am învățat să trăiesc cu ele și să-mi reglez din mers alergarea. Verdict: la o alergare mai lungă, cu o pregătire adecvată, gelurile și-au făcut simțită prezența.

A doua zi, am reluat alergarea până în vârful Meseșului, folosind un singur gel GU, în mod special datorită stării de oboseală. Efectul a fost pozitiv, l-am luat pe urcare. Nu am zburat, dar am alergat relaxat, în ritmul meu. Am acuzat o oarecare oboseală musculară, dar starea generală a fost bună.

Concluzie: gelurile GU nu te fac alergator, te ajuta sa te mentii asa!

Să nu vă așteptați ca gelurile să vă facă să alergați 30 km în loc de 5, spun asta în mod special pasionaților amatori. Ele te fac să-ți menții starea bună fizică bună atunci când corpul tău dă semne de somnolență, îți dau un imbold. De asemenea, eu spun că ele nu sunt concepute pentru a-ți îmbunătăți performanțele sportive, ci pentru a evita căderile de energie în timpul unui efort susținut. Deși am spus pas gelurilor energizante la competiții, GU Energy mă tentează la următoarele competiții lungi, am reușit să văd diferențe.

Campanie: deGUstare gratuita la competitii

Site-ul gustaenergia.ro, distribuitorul care mi-a pus la dispoziție produsele pentru testare, a lansat o companie super tare: deGUsta energia la competițiile tale favorite. Concret, poți deGUsta produsele preferate dacă te vei înscrie pe site și vei urma pașii precizați acolo. Prima competiție care se înscrie în calendarul acestor degustări este Șugaș Race din 15 octombrie 2016. Așadar, spor la deGUstări.

 

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.