#jurnaldebord

Tura lunga de bicicleta falsata de o revizie. Ai grija constant de bita ta ca de masina ta

Written by Rares Iordache · 1 min read >

Pentru cei mai puțin cunoscători în domeniu, o bicicletă necesită revizii, la fel ca un veritabil mijloc de deplasare. Ei bine, să nu te bazezi pe faptul că dacă vezi acolo un lanț și niște pedale, atunci totul va fi gratuit. Fals! O revizie la bicicletă poate ajunge la costuri o intervenție minoră la o mașină. Cam acesta a fost motivul unui rateu: o tură lungă de aproximativ 65 km s-a transformat într-una scurtă de 25 km din cauza unei revizii neașteptate.

Un lanț duce cam 1000 km, îmi spun băieții de la ActiveBike, cei care se îngrijesc de bița mea. Păi, eu am cam 250 km făcuți doar în vreo trei săptămâni, la care se adaugă temperaturi de -14 grade și ceva ploi prinse. Deci, lanț, pinionane, saboți frână și două foi duse din cauza mizeriei adunate. Îmi asum asta, am ajuns cam rupt după vreo două ture cu minusuri la grade și ceva precipitații. Asta s-a tradus prin ceva zgomote pe urcarea prin Făget și rateuri ale lanțului la sprinturi.

Băi, să fie, service, e clar. Aici, decât să ai intervenții minore, îți faci cam tot ce ține de siguranță și alte cele. Desigur, nu amețitor, căci MTB-ul meu e chilipir față de sumele altor cicliști. Dar, băgare de seamă, bicicletatul nu e ieftin, iar la kilometri mulți pedalați, să te aștepți șila ceva investiții.

A, am tras și două concluzii după tura asta: 1. nu-mi mai vând actuala bicicletă, ci îmi voi strânge bănuți pentru o cursieră, bicicletă pe care o voi folosi în turele de șosea lungi (majoritatea turelor mele lungi sunt, practic, de șosea) și 2. atenție maximă la îngrijirea corespunzătoare a unei biciclete – chiar dacă nu-i mașină, și ea are nevoie de service-are adecvată. Un PS: am consultat Strava cu ocazia asta și am constatat că sunt în prima jumătate ca timp pe ruta Cluj – Metro din 700 cicliști care și-au înregistrat datele. Făinuț, dacă stau și mă gândesc că eu am un amărât de MTB ieftinuț, traseul ăla nu e unul în care eu forțez și nu am experiența în ani a tipilor din top, sunt sigur.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.