#tech

Un alt concept prea-futurist: Wix Artificial Design Intelligence

Written by Rares Iordache · 1 min read >

AI pentru web nu mai este un concept atât de nou, cei de la The Grid fiind printre primii care au dat startul discuțiilor despre website-urile care se construiesc singure. Mă rog, mai mult sau mai puțin. Recent, am văzut că și cei de la Wix.com au apelat la aceeași formulare: The Future of Website Building Is Here. Introducing Wix Artificial Design Intelligence, the first-ever AI that designs a stunning website for you.

E cam mult spus, dar e o manieră interesantă de a insera animații sau a produce anumite efecte în paginile site-ului. Anul trecut, cei de la Wix au lansat un nou editor prin care construirea unui site părea mai facilă decât în WordPress. De ce spun asta? Pentru că nivelul de customizare nu mai era direct legat de template-uri, ci de o combinație între acestea și funcții gen Drag & Drop. Anul acesta, Wix.com a lansat Wix ADI, adică o manieră inteligentă de inserare a unor efecte/ animații. Ei se laudă cu peste 86 de utilizatori, în contextul în care anul 2011 îi găsea la borna de puțin peste 10 milioane. În 2009 aveau doar nouă milioane.

Punctul de maxim interes de pe platforma aceasta este, în continuare, gradul de customizare asigurat de editorul lor. Concret, îți poți cusmtomiza orice într-un mod gratuit.

Our AI website builder can do it for you or show you how – it’s there every step of the way. Wix ADI empowers you with its exceptional sense of design. (wix.com)

Un fel de cireașă de pe tort ar fi că wix.com este relativ ok și pentru zona de e-commerce, adică pentru cei care doresc să folosească un tool gratuit pentru shop-ul lor.

Concluzionez: recomand wix.com pentru site-uri de prezentare, în mod special. Pentru proiectele de tip blog, WordPress-ul este stăpânul absolut. Sunt șanse reale să vă creați un site-uleț drăguț total gratuit și fără a avea cunoștințe de programare. Totuși, Wix Artificial Design Intelligence rămâne un concept cam prea futurist pentru ce oferă sau ce se dorește a fi. Adică, îți poți insera niște animații, la care se adaugă opțiunile de customizare pe baza editorului Wix, dar e cale lungă până la site-l care se construiește singur, conform ideilor inserate de tine.

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.