#hibride

UNTOLD față în față cu reacțiunea, fără măști și fără perdea

Peste 50.000 de oameni în prima zi. Urmează alte zeci de mii, spre 75.000, cine mai știe. Masca și măsurile de protecție...

Written by Rares Iordache · 2 min read >
light art festival party

Peste 50.000 de oameni în prima zi. Urmează alte zeci de mii, spre 75.000, cine mai știe. Masca și măsurile de protecție sunt lăsate la intrarea pe porțile celui mai sigur festival din Europa, UNTOLD. Înăuntru, haos, derivă, o mare de mulțumi care nu respectă niciuna dintre normele impuse nouă, celorlați. Doar pentru că sunt vaccinați. Cunosc deja destule cazuri de vaccinați infectați. Luni, prima zi de școală. Am fost anunțați că nu se va ține festivitatea, nici în aer liber, nici în grupuri mici, nici doar cu cei vaccinați, nimic. La unele școli, se pare, directorii au ales să țină cumva manifestarea. Înăuntru, copiii nu mai au voie cu măști de bumbac, ci doar cu măști medicinale.

De ce?

Din nou și din nou, copiii și educația din țara asta sunt batjocoriți de domnii care ne conduc. Măsuri alese doar pentru cei fără apărare, copiii. Cu ei dăm exemplu, că noi, resturile, suntem prea pe sus, prea din sfere. Domnul Boc a anunțat că va veni în fiecare zi a festivalului UNTOLD. Foarte bine, îl invit să vină și în sălile de clasă, luni, să vadă și simtă puțin atmosfera. Eh, acum, să nu se aștepte să fie cu dansuri și muzică, ăștia micii n-au timp de astea, ei trebuie să respecte regulile impuse de pseudo-autorități.

Autoritate, prin definiție, impune (și) o normă. Da, maselor, căci ele au nevoie să fie cârmuite, iar norma e un instrument. Dar, aici, trebuie să judecăm cu o notă justă toate situațiile, iar, UNTOLDUL nu este decât un dat în petic al lor, al gânditorilor supremi ai normelor. Toate declarațiile și asigurările venite de peste tot au devenit niște baliverne, praf în ochi aruncat pentru a ține morțiș să…ne facem de râs orașul. Cine (mai) crede ce se spune la nivel de asigurare despre festival? Nimic? Înainte să văd imaginile de astăzi de la prima zi de festival, am recepționat o informație de la o sursă că măsurile nu se respectă, iar autoritățile nu vor interveni. Asta se și întâmplă, nici sancțiune, nici mustrare, măcar, nimic. Ne vom transforma în orașul care a reușit să țină un eveniment monstru și și-a îngropat totul apoi, că s-a dus în sus procentul, 8-9 la mie, vedem. Măcar de s-ar fi ținut undeva pe lângă Cluj, abruptul pantei ce urmează să fi trecut tangențial pe lângă noi. Justa măsură pentru toți, atâta tot, e simplu. Nimic mai mult.

Sfidarea

Sfidăm și noi ceva? Desigur, pe cine? Pe ăștia de nu zic nimic și care sunt cu noi. Bine, mon cher, dar nu mai e sfidare, e cârdășie. Atunci, îi sfidăm pe toți ceilalți, care nu pot face ce facem noi, doar pentru că…putem. E ironic faptul că festivalul a publicat pe paginile sale de Social Media fotografii și filmulețe explicite de la festival, în care se vede cu ochiul liber că nimănui nu-i pasă de reguli.

LSD

Ceea ce se întâmplă nu e doar o sfidare a regulilor, o nesimțire față de toți ceilalți, ci și o sfidare a rațiunii. Cum poți continua să declari că totul este sigur și sub control inclusiv după ce ai văzut imaginile cu masele care, hipnotizate de ritmuri, se lasă în voia libertății totale, stând umăr la umăr, braț la braț sau afișându-și zâmbetele până la urechi? E o inepție totală să persiști cu: totul este ok, la noi, este sigur. Câtă vreme sunt ai noști la putere, cine să facă revoluție? Cam așa…Prizăm ceva ce ne face să delirăm constant.

Între timp, tot în orașul comoară sau de 5 stele, ne pregătim de un nou an școlar, cui îi mai pasă. Din nou, nu s-a schimbat sau adaptat nimic. Am fost anunțați cu trei zile înainte de ce nu se va face, ce nu avem voie și ce vom putea repara. Îi dăm înainte, cu măști, cu respectarea normelor, căci, nu-i așa, ar trebui să salvăm măcar acest aspect al normei: puterea exemplului.

Finalul. Apoteotic, ca de obicei. Om vedea…

credit foto: Mihai Vlasceanu/ Pexels Free Photos

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile
Făget, două remorci de gunoi 2

Făget, două remorci de gunoi

Rares Iordache in #hibride
  ·   2 min read

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.