#hibride

As vrea sa vad cum ma sustin autoritatile clujene sa renunt la masina

Uite, așa, mi s-a ivit în minte chestiunea aceasta: cum anume mă susțin și încurajează autoritățile clujene să renunț la mașină, să...

Written by Rares Iordache · 1 min read >
As vrea sa vad cum ma sustin autoritatile clujene sa renunt la masina 1

Uite, așa, mi s-a ivit în minte chestiunea aceasta: cum anume mă susțin și încurajează autoritățile clujene să renunț la mașină, să traversez Clujul cu orice altceva decât mijlocul personal de transport pe patru roți. Știți ce? Nu o fac, mințile lor nu pot produce decât asta: majorăm prețurile la parcările în centru!

Hai, nu, pe bune, asta e? Adică, doar asta și lucrurile încep să se miște? Îmi vei spune că e ok să-mi las mașina acasă și să folosesc mijloacele de transport. Ei bine, vezi postul meu cu timpii școși cu diferite mijloace de transport, de la mașină și până la bicicletă. O să-ți dispară entuziasmul. Da, cu autobuzele faci cel mai mult, iar autoritățile nu fac nimic.

Cum mă susține administrația locală pe mine să vin cu bicicleta la job, să nu aglomerez și poluez orașul? E serioasă întrebarea, chiar da. Am intervenit într-un material și la NCN Cluj-Napoca, atunci când am vorbit despre faptul că nu există alternative la mașină pentru clujeni, pur și simplu. Nu-i condamn, nu toată lumea vrea să meargă cu bicicleta la -5 grade.

Până să vină administrația cu vreo soluție, mi-am dat eu idei, însă am investit în asta: voi traversa Clujul zi de zi cu bicicleta. Am făcut-o și până acum, pe timp de vară, dar, începând de mâine, 19 ianuarie, mă voi aventura și la temperaturi ma scăzute sau foarte scăzute. Și da, nu mă bazez pe programul bikesharing, când e, când nu e.

Totusi, imi ramane intrebarea in minte: daca eu mi-am rezolvat dilema, cum reusesc sa-i convinga autoritatile pe alti clujeni sa-si lase masinile acasa?

Written by Rares Iordache
(re)mixez idei ca #digitalguruhaha, B2B Solution Specialist, PhD Philosophy, Publisher, #ecommerce specialist #blogger, #alergator, #ciclist #passionaterunner #passionatecyclist Profile

Comenteaza

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.